Manşetler

Günün uygulaması: Newsy

Bireyin temel hakları arasında sayılan haber alma özgürlüğünün internet ve mobil teknolojilerdeki gelişime paralel olarak önemli bir mesafe kaydettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Günümüzde ana akım medyadan uzak durarak dahi yaşanan gelişmelerden haberdar olmak mümkün hale gelirken, farklı kaynakları bir potada toplayıp harmanlayan platformlar sayesinde haber alma süreci de ciddi anlamda hız kazanıyor. Farklı kaynaklardan ve kategorilerden haberleri toplayıp bunları yeniden düzenleyerek bunları kullanıcılarına sunan servislerden biri olan Newsy, bu işlemi videolar üzerinden gerçekleştirmesiyle kendini biraz daha farklı bir yerde konumlandırmayı başarıyor.

newsy-3

Öncelikli olarak Newsy’nin videolarının sadece İngilizce olarak hazırlandığını belirtmekte fayda var. Oldukça profesyonel bir ekip çalışması olan Newsy’de hazırlanan videolarda sadece bir anlatıcı ve görüntülerden ibaret değil. Spikerlerin de boy gösterdiği videolarda haberlerin aktarımı esnasında bir kaynak baz alınırken, haberi güçlendirmek adına ekstra kaynak ve görüntülerden de faydalanılıyor.

newsy-1

Newsy’nin açılış sayfasında kullanıcılara manşet hikayeleri gösterilse de, kullanıcılar diledikleri takdirde en popüler hikayelerin gösterildiği bir ekrana geçiş yapabiliyor. Servisin sunduğu haber kategorisinin genişliği ise oldukça tatmin edici bir seviyede. Dünya haberlerinden eğlenceye, ekonomiden spora kadar uzanan pek çok konu hakkındaki videolu haberlere Newsy sayesinde ulaşılabiliyor. Kullanıcılar Newsy’de ilgilerini çeken haberleri Facebook, Twitter, SMS ve e-posta aracılığıyla başkalarıyla da paylaşabiliyor. Bu paylaşımlarda kullanılan bağlantılar Newsy’nin masaüstü sitesine yönlendirme yapıyor.

newsy-2

Özellikle dış kaynaklı haberleri hızlı ve görsel biçimde takip etmek isteyenler için oldukça verimli bir kaynak profili çizen Newsy, iOS 7’ye uygun ve görsel ögelerin fazla olduğu tasarımının yardımıyla kapsamlı içeriğini güzel ve etkileyici bir paketle kullanıcılarına ulaştırmayı başarıyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER