Manşetler

Günün uygulaması: Loungebuddy

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Havaalanlarında uzun süre vakit geçirmek pek çok kişinin ”sıkıcı” olarak tanımladığı mecburiyetler arasında üst sıralarda yer alıyor. Özellikle iki uçuş arasında uzun bağlantı süreleri bulunduğu takdirde bu bekleyiş iyice çekilmez bir hal alıyor. Havaalanların ortak alanlarının kalabalık olması da bu rahatsızlığa tuz biber ekiyor. Ancak tüm havaalanlarının ayrılmaz bir parçası olan lounge’lar sayesinde bu eziyet biraz olsun keyfe dönüşebiliyor. Apple’ın iOS 7 ile ön plana çıkardığı uygulamalardan biri olan Loungebuddy, kullanıcılarına dünyanın dört bir yanında bulunan havaalanlarındaki lounge listesini çıkarıyor ve bunlardan hangilerine girebileceklerini gösteriyor.

loungebuddy-1

iOS 7’nin tasarım diline uygun olarak hazırlanan Loungebuddy’de kullanıcılar uçuşlarının kalkış ve varış noktalarını yazarak söz konusu havaalanlarındaki lounge listesini hemen görebiliyor. Bu lounge’lardan sadece özel bir zümreye açık olanları uygulama tarafından baştan belirtilirken, ücret karşılığında girilebilecek olanların ücreti de arama sonuçlarının yanında yazıyor. Listede yer alan lounge’lardan biri seçildiği zaman ise kullanıcıların karşısına o lounge’a ait fotoğraflar, diğer kullanıcıların yaptığı yorumları ve lounge’ta sunulan hizmetlerin listesini görebiliyor. Lounge’un erişilebilirlik durumuna dair detaylara da yine bu ekran üzerinden ulaşılabiliyor.

loungebuddy-2

Uzun sayılabilecek bayram tatili nedeniyle pek çok kişinin yurt dışına çıkmaya hazırlandığı şu günlerde Loungebuddy, sunduğu geniş lounge veri tabanı sayesinde bekleme süresince konforundan ödün vermek istemeyenlerin iPhone’unda bulundurması gereken uygulamalar arasında yer alıyor. Tatili tüm boyutlarıyla planlamak için Loungebuddy’yi de dikkate almakta fayda var.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER