Teknoloji

Günün uygulaması: Kurrency

Yurt dışına yapılacak seyahatler öncesinde pek çok kişinin aklını meşgul eden konulardan birisi de döviz kurunun hesaplanması. Kısa süreli seyahatlerde bu tarz hesaplamalar çok daha fazla önem kazanırken, akıllı telefon uygulamaları sayesinde bu hesaplamayı çok daha hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştirmek mümkün oluyor. Ancak bu uygulamalar içinde bazıları sade arayüzleri ve görevlerini kullanıcılarını fazla zahmete sokmadan yerine getirmesiyle dikkat çekiyor. Bu uygulamalardan birisi de Kurrency.

kurrency-1

Kurrency’nin önemli özelliklerinden birisi de Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 7’nin ardından yayınlanması ve sadece bu işletim sistemi tarafından desteklenmesi. Apple’ın iOS 7’deki kullanıcı arayüzüne uygun bir tasarıma sahip olan Kurrency, sade tasarımıyla kullanıcıları etkilemeyi başarıyor. Oldukça sade bir arayüze sahip olan kullanıcıların çeviri yapacakları para birimini seçmeleri ve miktarı girmelerinin ardından kur hesaplaması hızlı bir biçimde gerçekleştiriliyor. Uygulamada Türkçe de dil seçenekleri arasında yer alıyor, ancak çeviri biraz kulak tırmalayan cinsten. Yine de uygulamada dil kullanımı fazla olmadığı için bu durum çok büyük bir sorun teşkil etmiyor. Para birimleri listesinde para birimlerin kullanıldığı ülkelerin gösterilmesi de Kurrency’nin takdir edilesi özellikleri arasında yer alıyor.

kurrency-2

Kurrency fonksiyon olarak sıradışı bir özellik sunmuyor. Ancak basit görevini mümkün olan en sade ve düzgün biçimde yerine getirmesi ve Apple’ın yeni tasarım dilinin en muntazam biçimde vücut bulduğu uygulamalardan biri olması nedeniyle alkışı hak ediyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER