Manşetler

Günün Uygulaması: Human Body

Mobil uygulamalar genel olarak eğlence amaçlı olarak kullanılsa da, farklı alanlarda son derece önemli işlevleri yerine getiren uygulamaların varlığını da unutmamak gerekiyor. Eğitim mobil uygulamaların giderek önem kazandığı bir alan haline gelirken, eğitim amaçlı uygulamalarda kalitenin giderek yükselmesi de dikkat çekiyor. Okulların açılmasıyla birlikte çocuklarını ders çalışmaya teşvik etmeye çalışan velilerin işini kolaylaştıran bu uygulamalar içinde göze çarpanlardan birisi de insan vücudunu detaylı bir biçimde tanıma imkanı sağlayan Human Body.

human-body-1

Benzer uygulamalar mevcut olsa da Human Body hem tasarımı hem de bilgileri sunuş tarzıyla oldukça dikkat çekiyor. Uygulama içinde kız ve erkek çocuk ile yetişkin kadın ve erkek anatomileri detaylı bir biçimde incelenebilirken; insan vücudunun sistemleri ile bu sistemlerin işleyişi, kas ve kemik yapısı, duyu organlarının çalışma prensipleri net bir biçimde gözlemlenebiliyor. Human Body’de vücudun insanın yönetim merkezi olan beyin de unutulmuyor ve beyinin operasyonu renkli animasyonlar ve örnekler üzerinden açık bir biçimde anlatılıyor.

human-body-2

Uygulamada insan vücudu bir bütün olarak incelenebildiği gibi farklı sistemler ve organlar bağımsız olarak da incelenebiliyor. Bağımsız inceleme yapmanın faydası ise söz konusu sistemi oluşturan parçaların adlarının daha net bir biçimde görülebilmesi oluyor. Buna ek olarak, öğrenmeyi kolaylaştırmak için uygulamaya eklenen kemik/organ çıkarma animasyonunun da etkileyici olduğunu belirtmek gerekiyor. Organ/kemik isimlerini görmek için ise ekranın sol kısmında kalan araç çubuğundaki ayarlar kısmında bulunan etiket ikonuna dokunmak gerekiyor.

human-body-3

İnsan vücudundaki operasyonların anlatımında da animasyonlardan faydalanan ve Türkçe desteği de bulunan Human Body, çocuğunun insan vücudunu tanımasını isteyen ebeveynlerin kesinlikle indirmesi gereken bir uygulama. Bu hafta boyunca iTunes App Store’da ücretsiz olan Human Body’yi ilgili kısmındaki bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER