Manşetler

Günün uygulaması: Everlapse

Fotoğraf temelli uygulamalar akıllı telefon kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen uygulamalar listesinde genellikle üst sıralara oynuyor. Bu uygulamaların önemli bir kısmı düzenleme ve makyajlama işlevine odaklanmış olsa da, farklı amaçlara yönelik fotoğraf uygulamalarının sayısı da her geçen gün artıyor. Bu uygulamalardan birisi de fotoğraf tutkunlarına çok sayıda fotoğraftan oluşan albümlere göz atma ve katkıda bulunma imkanı veren Everlapse.

everlapse-1

Everlapse’e giriş yapmak için Facebook veya Twitter bilgilerini kullanmak gerekiyor. Bu hesaplar dışında uygulamaya giriş için alternatif bir yol sunulmaması uygulamanın en büyük eksikliği olarak göze çarpıyor. Facebook veya Twitter hesaplarından birini seçerek uygulamaya giriş yapan kullanıcılar daha sonra diğer hesaplarını da uygulamaya entegre edebiliyor. Facebook ve Twitter’a ek olarak, uygulamaya girişin tamamlanmasının ardından Instagram hesabı da Everlapse’e bağlanabiliyor.

everlapse-2

Giriş işlemlerinin tamamlanmasının ardından kullanıcılar ilk olarak ana akışa yönlendiriliyor. Bu ana akışta takip edilen kullanıcılar tarafından başlatılan Everlapse albümleri görülebiliyor. Uygulamaya katılan tüm kullanıcılar Everlapse editörleri tarafından yönetilen @everlapse hesabını varsayılan olarak takip ediyor. Everlapse’in özünde ise kullanıcıların diğer kullanıcılar tarafından da fotoğraf eklenebilecek albümler oluşturması yatıyor. Albümlerin oluşturulması esnasında belli kategori veya temaların göz önüne alınması durumunda uygulama içinde albümlerin keşfi kolaylaşıyor.

everlapse-4

Uygulama içinde mevcut olan albümlere fotoğraf eklemek ise oldukça kolay bir işlem. Albümlerin hemen altında yer alan + ikonuna dokunulduğu zaman kullanıcılar hemen fotoğraf ekleme ekranına yönlendiriliyor. Bu ekran aracılığıyla birden fazla fotoğrafla albümlere katkıda bulunulabiliyor. Yeni bir albüm oluşturmak için ise ekranın alt kısmında bulunan araç çubuğunun tam ortasında bulunan + ikonuna dokunmak yeterli oluyor. Kullanıcılar Everlapse üzerinden oluşturdukları albümlere eski fotoğraflarına ek olarak, o anda çektikleri de fotoğrafları da ekleyebiliyor. Albümlerine dışarıdan herhangi bir katkı gelmesini istemeyen kullanıcılar için albümleri katkıya kapatma seçeneği de uygulamada bulunuyor.

everlapse-3

Artık fotoğrafçılık içinde bir alt disipline dönüşen mobil fotoğrafçılık çalışmalarını veya hayatından farklı kesitleri daha geniş kitlelerle paylaşmak isteyenler için Everlapse son derece uygun bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER