Manşetler

Günün uygulaması: Crossfader

Müziğe olan ilgi daima yüksek olsa da, özellikle son yıllarda profesyonel anlamda olarak DJ’lik yapanların sayısındaki ciddi artış dikkat çekiyor. DJ müziğine olan talebin de paralel biçimde artması amatör olarak müzikle uğraşanların da ilgilerinin DJ’liğe kaymasında önemli bir rol oynuyor. Hayatın neredeyse tüm alanına sirayet eden mobil uygulamalar burada da imdada yetişiyor ve gerek profesyonel gerek amatör müzisyenler için etkileyici çözümler sunuyor. Amatör müzisyenlere yönelik uygulamalardan biri olan Crossfader, basit yapısına rağmen görevini oldukça başarılı biçimde yerine getiriyor.

crossfader-1

Crossfader’da kullanıcılara iki farklı şarkıyı bir araya getirerek ortaya bir miks koyma imkanı veriliyor. Ortaya çıkan şarkılar ise zamanların popüler programı MTV Mash’te çalan mikslerden pek farklı sayılmaz. Karmaşık bir yapıya sahip olduğu düşünülse de, Crossfader’ın işleyişi oldukça basit. Uygulamada kullanıcıların miks yapmaları için ”geniş” olarak tanımlanabilecek bir kütüphane bulunuyor. Bu kütüphaneden rastgele olarak seçilen iki şarkı uygulama açılınca kullanıcıların karşısına çıkıyor ve şarkılar aynı anda otomatik olarak çalmaya başlıyor. Dolayısıyla uygulamayı açmadan önce ses seviyesini kontrol etmekte fayda var.

crossfader-2

Telefonun Gyro kontrollerinden de faydalanan uygulamada kullanıcılara farklı efektleri nasıl kullanacakları uygulama içinde anlatılıyor. Örneğin telefon sağa veya sola doğru sallandığı zaman telefonun sallandığı taraftaki şarkının sesi daha baskın çıkıyor. Telefon 360 derece döndürüldüğünde veya hızlı bir şekilde sallandığı zaman da Crossfader farklı ses efektlerini otomatik olarak şarkıya ekliyor. Miks yapılan şarkılardan birini değiştirmek için ise şarkıya ait fotoğrafın üzerine bir kez dokunmak yeterli oluyor. Böylece kullanıcıların karşısına uygulamanın geniş kapsamlı müzik kütüphanesi çıkıyor. Kullanıcılar Dr. Dre’den Miley Cyrus’a kadar popüler pek çok isimin şarkılarını barındıran bu kütüphane içinden seçim yapıp DJ’lik maceralarına devam edebiliyor. Dileyenler uygulamanın kütüphanesinde bulunan şarkıları iTunes üzerinden satın alabiliyor.

crossfader-3

Uygulama üzerinden yapılan miksleri herhangi bir yerde paylaşma veya herhangi bir yerde saklama seçeneği ise bulunmuyor. Bu önemli eksikliğin temel gerekçesi olarak ise telif haklarını göstermek yanlış olmayacaktır. Kullanıcılar hangi şarkıları mikslediklerini ise Facebook ve Twitter üzerinden duyurabiliyor. Crossfader kolay kullanılır arayüz yapısı ve temel yetenekleriyle müzik severlerin mobil cihazlarına indirmeleri gereken uygulamalar listesinde yer alıyor.

İlgili >> iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER