Teknoloji

Güney Kore yerel kripto para borsalarını kapatmaya hazırlanıyor

twitter bitcoin

guney koreGüney Kore, yerel piyasada kripto para birimlerinin alım ve satımına aracılık eden borsaları kapatacak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Yasa tasarısı üzerinde çalışıldığının açıklanmasının ardından Bitcoin, ülkede 2 bin dolar değer kaybetti.

Güney Kore Adalet Bakanı Park Sang-ki, düzenlediği basın toplantısında sanal paralara dair büyük endişelerin bulunduğunu belirtti. Bitcoin, Ethereum ve diğer dijital para birimlerinin ülkedeki borsalarda daha yüksek fiyattan işlem görmesi üzerine böyle bir hamlenin gelmesi dikkat çekiyor.

Yine de, Güney Koreli yetkililerin sanal para birimlerine karşı sert yaklaşımının yeni olmadığını belirtmek gerekiyor. Eylül ayında kripto para birimleri için anında teklifleri yasaklayan hükümet, aralık ayında da geleneksel bankaların kripto para birimleriyle olan etkileşimlerine sınırlama getirmeye yönelik bir yasa tasarısı hazırlamıştı. Hükümet, söz konusu tasarıda da kripto para borsalarının yasaklanabileceğinin ipucunu vermişti. O dönemde kripto para borsalarını yasaklayan tek ülke Çin’di.

Güney Kore sanal para borsalarına baskınlar düzenliyor

Güney Kore, bir süredir kripto para birimlerini denetleme konusunda işleri sıkı tutuyor. Polis ve vergi memurları, son bir hafta içinde vergi kaçırma iddiasıyla ülkedeki büyük sanal para borsalarına baskınlar düzenledi. Sanal para borsalarının yasaklanması içinse öncelikli olarak hazırlanan yasa tasarısının meclis tarafından onaylanması gerekiyor. Bu sürecin birkaç ay sürebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER