Teknoloji

Güney Kore siber güvenlik önlemlerini artırıyor

guney-kore-nukleer-231214

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, nükleer santrale ait verilerin dışarıya sızmasının ardından yetkililere ülkenin siber güvenliği için alınan önlemlerin artırılması talimatını verdi. Yonhap’ın haberine göre; Park, saldırganların santrale ilişkin daha fazla veriyi internette yayınlamasının ardından güvenliğin artırılması talimatını verdi. Yetkililer tarafından daha önce yapılan açıklamada saldırganların sadece santralde bulunan ekipmanların tasarımlarını ve kullanım kılavuzlarını ele geçirdiği belirtilmiş, reaktörün iç ağlarının güvende olduğunun altı çizilmişti.

Güney Kore’ye gerçekleştirilen sanal saldırıların “olağan şüpheli”si olan Kuzey Kore’nin gerçekleştirilen son saldırıyla da ilgisi olduğu düşünülüyor. Güney Koreli yetkililer Kuzey Kore’nin saldırıyla ilgisi olabileceği ihtimalini yalanlamazken, bu ihtimal Park’ın açıklamasında kendisine yer bulmadı. Kabine yetkilileriyle bir araya gelen Park, bakanlardan siber güvenlikle ilgili önlemlerini artırmalarını istedi. Veri sızıntısını kabul edilemez olarak tanımlayan Park, ulusal güvenlik konularının dikkat dağınıklığını kaldırmayacağının altını çizdi.

Kendisini “nükleer reaktör karşıtı grubun başkanı” olarak tanımlayan bir bilgisayar korsanı, nükleer reaktörlere ait planları geçtiğimiz cuma günü sosyal medyada paylaşmış ve bazı reaktörlerin Noel günü (25 Aralık) itibarıyla kapatılmasını talep etmişti. Korsanı yakalamak için Güney Koreli yetkililere yardım eden FBI; ABD, Güney Kore ve Japonya’da kullanılan IP adreslerinin izine rastlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER