Teknoloji

Güney Kore Samsung’un yeni Note 7’lerin her birini X-Ray’den geçirmesini istiyor

türk telekom galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

guney kore galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7’nin geri çağırma ve değişim süreçleri küresel çapta devam ediyor. Şirketin ana vatanı Güney Kore de söz konusu süreçlerin yoğun biçimde ilerlediği ülkeler arasında bulunuyor. Bu sefer işi şansa bırakmak istemeyen Güney Koreli yetkililer, her ihtimali değerlendirebilmek için Samsung’dan yeni Note 7’leri X-Ray’den geçirmesini istiyor. Bu talebin zaten Samsung’a ekstra masraf kalemleri açan geri çağırma ve değişim sürecinin faturasını biraz daha yükseltmesi bekleniyor. Ancak söz konusu kullanıcı güvenliği olunca masraftan kaçınılmayacağını unutmamak gerekiyor.

Kore Teknoloji ve Standartlar Ajansı, taramaların Samsung’un batarya paketleme tedarikçilerinden başlamasının gerektiğini açıkladı. Böylelikle özel olarak işaretlenmiş ve pil göstergesi renklendirilmiş yeni seri Galaxy Note 7’lerin güvenliği konusunda kullanıcılara bir güvence daha sunulmuş olacak.

Güney Kore Note 7 değişim programına ilginin azlığından rahatsız

Kore Teknoloji ve Standartlar Ajansı, ülkedeki Note 7 değişim programına olan ilginin düşüklüğünden de rahatsız durumda. Programla ilgili olarak gerekli bilincin oluşturulmadığını düşünen kurum, Samsung ile uzlaşarak ülkedeki dönüşüm programının süresini ay sonuna kadar uzattı.

İLGİLİ HABERLER