Teknoloji

Güney Kore Çalışma Bakanlığı Samsung’un fabrika çalışanının kansere yakalanmasından sorumlu olduğuna karar verdi

Güney Kore Çalışma Bakanlığı, Samsung fabrikasındaki koşullarla fabrika çalışanlarından birinin kansere yakalanması arasında bağlantı olduğuna dair kararını bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Kararın daha önce alındığı, ancak çalışanın ailesine ödenen tazminatın ortaya çıkmasıyla resmi duyurunun yapıldığı ifade edildi.

Bakanlık söz konusu işçinin tam adını vermezken, sadece soyadı olan ”Kim”i kullanmayı tercih etti. Kim’in organik solvent ve radyasyona maruz kaldığı belirtilirken, maruz kalınan zararlı maddelerin oranının tespitinin çok zor olduğu ifade edildi. Kim’in kansere yakalanması ve beş yıl boyunca çalıştığı fabrikanın koşulları arasında ”değerlendirmeye değer sebep-sonuç ilişkisi” olduğuna karar verilirken, aktivist bir grup Samsung’u fabrikaya radyasyon dedektörü yerleştirmemekle suçladı. Grup, Kim’in benzin ve başka kanserojen maddelere maruz kaldığını iddia etti.

Geçtiğimiz mart ayında, henüz 36 yaşındayken hayatını kaybeden Kim, 1995 ve 2000 yılları arasında Samsung’ta çalışmıştı. Tazminatın miktarı açıklanmazken, Associated Press’e konuşan bir Samsung sözcüsü miktarın dört yıllık tam bir maaşa eşit olduğunu söyledi. Daha önce de üç kez benzer suçlamalarla karşı karşıya kalan şirketin karara itiraz hakkı bulunuyor. Samsung cephesinden şu ana kadar konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

İlgili >> Associated Press

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER