Teknoloji

Güney Kore 2028’de 6G’ye geçmeyi hedefliyor

güney kore 6g

Güney Kore 6G şebekesini 2028’de devreye sokacağını duyurdu. Güney Kore Bilim ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülkenin 6G dönemine yazılım tabanlı gelişmiş mobil şebekelerle hazırlandığı ve şebeke tedarik zincirlerinin de bu doğrultuda güçlendirileceği belirtildi.

Güney Kore’de devlet yerel şirketleri 6G için gerekli materyal, bileşen ve ekipman üretimi konusunda teşvik edecek. Yapılan fizibilite çalışmasına göre 6G şebekesine geçiş hazırlığının maliyeti 625.3 milyar won (9,09 milyar TL) olacak.

Güney Kore 6G şebekesini kullanıma sunan ilk ülke olmayı hedefliyor

Güney Kore 6G şebekesini kullanıma sunan ilk ülke olmayı hedefliyor. Asya’nın en büyük dördüncü ekonomisi olan Güney Kore, 2022’de alınan 5G patentlerinin yüzde 25.9’luk kısmının sahibi. Hükümet, 6G patentlerindeki payının ise yüzde 30’un üstüne çıkması hedefleniyor.

Ericsson’un Çin ofisinin teknoloji departmanında genel müdür yardımcılığını yürüten Zhang Yongtao’ya göre, 6G sanal ve gerçeği birleştirecek. Yongtao, 6G sayesinde holografik iletişimin bilimkurgudan çıkacağını ve gerçeğe dönüşeceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER