Teknoloji

Gündemden kısa kısa: 12 Ağustos 2009

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

kisa-kisaİşte bir Teknoblog yeniliği daha. Her gün beklemeyin, ancak ara sıra tek bir yazıda yer vermediğimiz, ancak görmezden de gelemeyeceğimiz gelişmeleri günün sonuna doğru kısa kısa, özet halinde size aktaracağız.

– Facebook FriendFeed’i alalı daha iki günü geçmemişken, sosyal ağ sitesinin FriendFeed’e benzeyen hafif versiyonu “Facebook Lite” seçilmiş kullanıcılara test etmeleri amacıyla sunuldu. Giderek bir video paylaşım ortamına dönüşen ve ağır AJAX yükü nedeniyle bilgisayarlara illallah dedirten Facebook’tan bizim gibi sıkılanlar için güzel bir haber.
– Bugünlerde Symbian cazibesini yitirdi gibi. Android, iPhone OS, Windows Mobile 6.5 karşısında Symbian’ın eski parlaklığı kalmadı. Bu da Nokia’nın Symbian’ı bırakıp Maemo’ya odaklanacağı ve Maemo yüklü cep telefonları çıkaracağı şeklinde söylentilerin doğmasına neden oldu. Nokia’nın Maemo’dan sorumlu pazarlama yöneticisi Peter Schneider  ise bu söylentileri yalanladı.
– Son günlerde resim ve videoları art arda internete düşen Zune HD 15 Eylül’de ABD’de satışa çıkıyormuş. Haberin kaynağı ise Gizmodo‘ya gönderilen ilan.
– Geçtiğimiz Mayıs ayında mahkeme Microsoft’u i4i adlı bir şirketi zarara uğrattığı gerekçesiyle 200 milyon $ tazminat ödemeye mahkum etmişti. Ancak işler sarpa sardı. .xml, .docx ya da .docm gibi özelleştirilmiş XML içeren Word 2003, Word 2007 ve gelecekteki Word versiyonlarının satışına mahkeme tarafından ihtiyati tedbir kondu. i4i yöneticisi Loudon Owen ise amaçlarının Word’ün önünü tıkamak olmadığını söyledi. Bakalım Microsoft mahkeme kararını takacak mı?
-PS3 Slim ile ilgili beklentiler de sürüyor. Daha ince tasarımlı PS3’ün bu ay içinde Almanya’da düzenlenecek GamesCom’da ortaya çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER