Teknoloji

Güncellenmiş Hint tableti Aakash 2’de Ice Cream Sandwich geliyor

Hindistan’ın öğrenciler ve öğretmenler için ürettiği, yaklaşık 65 TL’ye denk gelen bir fiyata sahip olan Aakash‘ın ucuz olmasında miadını doldurmuş donanımın kullanılmış olmasının rolü var. Ancak tabletin yeni versiyonu çeşitli sürprizlerle birlikte geliyor.

Aakash 2 olarak adlandırılan yeni tablette işletim sistemi olarak Android 4.0 Ice Cream Sandwich bulunuyor. Ancak bu işletim sistemi tercih çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Aslında tabletin yeni versiyonunun teknik özellikleri Ice Cream Sandwich için gerekli olan minimum gereksinimleri karşılamıyor. Tablette 800 MHz’lik tek çekirdekli işlemci, 256 MB bellek ve 2 GB’lık dahili depolama alanı bulunuyor.

Tabletin üreticisi Ubislate’in bu yılki planları arasında tabletin çift çekirdekli işlemci barındıran versiyonunu üretmek de bulunuyormuş. Ancak mevcut Aakash 2’nin nispeten düşük donanım bileşenleri öğrenci ve öğretmenlerin düzgün bir Ice Cream Sandwich deneyimi yaşamasına engel olabilir. Hatırlayacak olursanız, Google’ın kendi üretimi Nexus One’ın 1 GHz tek çekirdekli işlemcisi ve Aakash 2’dekinin iki katı kadar RAM vardı. Ancak Google bu akıllı telefonu Ice Cream Sandwich’ten mahrum bıraktı.

İlgili – Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER