Teknoloji

Güncellenen Twitch Xbox One uygulamasıyla daha iyi yayınlar bulmak kolaylaşıyor

twitch-xbox-one-091214

Oyun yayın servisi Twitch, platformu üzerinde bazı değişikliklere gideceğini açıkladığında “izle-öde” videolarının bu kararı almasında temel faktör olduğunu belirtmişti. Twitch’in Xbox One uygulaması için hazırlanan son güncelleme, oyun severlere sevdikleri kanalların geçmiş yayınlarına erişim imkanı sağlıyor ve servisin canlı yayın odaklı yapısını kısmen de olsa değiştiriyor.

Twitch’ten yapılan açıklamada arşivlenen yayınların kademeli olarak kanalların bölümlerinden biri haline geleceği ve 2015 içinde bu yeni sisteme göre dizayn edilmiş yeni kanalların da yayına başlayacağı belirtildi. Söz konusu özelliğin Xbox One dışındaki platformlarda ne zaman yayınlanacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

Güncellenen Twitch Xbox One uygulaması, kullanıcılara izleme alışkanlıkları üzerinde daha geniş kontrol imkanları sağlıyor. Xbox One sahipleri artık Twitch üzerinde yayın araması yaparken Call of Duty: Advanced Warfare için”öldürme/ölüm oranı”, Killer Instinct için “ultra kombo sayısı”, veya Destiny için “Grimoire skoru” gibi kriterlerden faydalanabilecek. Söz konusu kriterlerin sadece Xbox’a özgü oyunlar için geçerli olduğunu ayrıca belirtmekte fayda var.

Yenilenen Xbox One Twitch uygulamasında kullanıcılar favorilerini uygulamanın açılış sayfasının tepesine yerleştirebilecek. Yenilenen arama arayüzü ise en iyi kalitedeki yayınları bulmayı kolaylaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER