Teknoloji

Gün yüzü görmemiş webOS telefonu WindsorNot yüzünü gösterdi

Aslında çok şey vadeden bir mobil işletim sistemi olan webOS ne yazık ki HP’nin elinde beklentileri karşılamadı ve gelecek yıldan itibaren LG’nin akıllı TV’lerinde karşımıza çıkacak şekilde Güney Koreli şirkete devredildi. Tabii ki, yine bu işletim sistemine yönelik çalışmaları Open webOS şemsiyesi altında devam ediyor. Halbuki işler iyi gitseydi, HP’den Pre3’ün devamında yeni cihazlarda görebilirmişiz. webOS Nation sistesinin ortaya çıkardığı WindsorNot adlı prototip cihaz bunu gösteriyor.

hp-webos-windsor-not-250413

HP’nin Pre3 akıllı telefonuyla hemen hemen aynı teknik özelliklere sahip olduğu belirtilen bu cihazda 4 inç, 800 x 480 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekran yer alıyordu. Söz konusu cihaz HP’nin makus talihini yenemeyen tableti TouchPad ile aynı sürümü, yani webOS 3.x’i çalıştırıyordu. Telefonda Pre3’teki gibi bir dokunmatik alan yer almıyordu, bunun yerine TouchPad’den ödünç alınan bir ana ekran butonu telefonun ekranının hemen altına yerleştirilmişti. Söz konusu telefon Jon Rubinstein’ın önderliğinde geliştirilmiş ve 2011 sonlarında, Pre3’ten sonra çıkarılması planlanmış. Ne var ki, HP’nin yaz ortasında webOS tabanlı ürün planlarını askıya almasıyla birlikte bu cihaz da gün yüzü görememiş.

Eğer WindsorNot kod adlı telefon piyasaya çıksaydı, kullanıcılar ilk kez sadece dokunmatik ekranlı bir webOS akıllı telefonu deneyimi tatma fırsatı da elde edeceklerdi. Ancak işletim sisteminin kötü gidişatı, belki biraz da HP’nin aceleci davranması nedeniyle bu durum gerçekleşmedi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

İlgili >>webOS Nation

İLGİLİ HABERLER