Eğlence

Guitar Hero TV müzik videolarını tekrar televizyon ekranlarına taşıyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

guitar-hero-tv-150415

Guitar Hero serisinin uzun süreli inzivasını sonlandıran girişim Guitar Hero Live ile sınırlı kalmayacak. Activision ve FreeStyleGames’in Guitar Hero Live için hazırladığı çevrim içi multiplayer modu Guitar Hero TV, müzik videolarını yeniden televizyona taşımak gibi iddialı bir misyonla yola çıkıyor.

Guitar Hero TV, adından da anlaşılabileceği üzere, Guitar Hero oyuncularının izleyebileceği bir müzik kanalı ağı olacak. Bu kanalların geleneksel müzik kanallarından farkı ise videoları gösterilen şarkıların “çalınabilir” olması olacak. Videolar esnasında ekranda Guitar Hero’nun alışılagelmiş nota çizgileri belirecek ve oyuncular şarkıyı çalmaya başladıkları anda kendileriyle eş zamanlı olarak aynı şarkıyı çalan oyuncularla rekabete girecek. Guitar Hero TV içindeki her kanal kendine özgü programlara sahip olacak ve bu programlarda farklı müzik türlerine odaklanılacak. Böylelikle oyuncuların yeni şarkılar keşfetmelerinin önü açılacak.

Guitar Hero TV’nin sunduğu dünyaya adım atmak için kullanıcıların plastik gitar üstündeki bir butona basması yeterli olacak. Butona bir kez daha basıldığında ise oyuncuların karşısına TV rehberi benzeri bir menü çıkacak ve diğer kanallar oyunculara gösterilecek. Butona üçüncü kez dokunulduğu zaman ise isteğe bağlı olarak çalınabilecek şarkıların listesi ekrana geliyor. Guitar Hero TV’yi aynı ortamda bulunan birden fazla kişinin oynaması mümkün olacak, ancak bas gitar ve davul gibi diğer enstrümanların platformun çatısı altında olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Activision yetkilileri Guitar Hero TV’nin genel pazar dinamiklerine göre hazırlanmış canlı bir platform olduğunu vurgularken, E3’te platformla ilgili daha fazla detayın paylaşılacağını açıkladılar.

İLGİLİ HABERLER