Eğlence

Guitar Hero Live ekim ayı sonunda geliyor

Activision, kısa süre önce duyurusunu yaptığı Guitar Hero Live’ın çıkış tarihini 20 Ekim olarak açıkladı. Tüm platformlar için yayınlanacak olan oyun, gitarıyla birlikte 99.99 dolar karışılığında satılacak. Guitar Hero Live’ın en önemli rakibi olmasına kesin gözüyle bakılan Rock Band 4’ün de 6 Ekimde satışa sunulacağı, perakende satışçılardan kaynaklı sızıntılar sayesinde ortaya çıkmıştı. Rock Band 4 serisinin eski oyunlarının görsel olarak yenilenmiş bir versiyonu gibi gözükse de, Guitar Hero Live yeni gitarıyla birlikte farklı bir deneyimin kapılarını açacağa benziyor.

Eski Guitar Hero oyunlarını oynayanlar için Guitar Hero Live’ın yeni tarzına alışmak biraz zaman alacak gibi gözüküyor. Ancak tarz değişikliğinin sonucunda parmak hareketlerinin gerçek gitar çalma deneyimindekine daha yakın bir hâle geldiği de hemen göze çarpıyor.

Guitar Hero Live’ın nasıl bir iş modeli çerçevesinde hareket edeceği de şu an için belirsizliğini koruyan unsurlar arasında yer alıyor. Yapımcı Activision’ın kısa bir süre için oyundaki tüm içeriklerin kilidini kaldıracak bir “parti geçişi” fırsatını sunması bekleniyor. 24 saat boyunca müzik klipleri yayınlayacak ve bu şarkıların “çalınabilmesini” mümkün kılacak olan Guitar Hero TV de Guitar Hero Live’ın premium özellikleri arasında bulunuyor.

Guitar Hero Live, 20 Ekimde PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Wii U ve bazı mobil cihazlarda oyun severlerle buluşacak.

İLGİLİ HABERLER