Eğlence

Guitar Hero Live Apple TV versiyonu yayınlandı

guitar-hero-live-121115

Guitar Hero Live, oyun konsolları ve mobil platformların ardından yeni Apple TV’de de yerini aldı. Böylelikle yeni müzik oyununun keyfini, bir oyun konsoluna ihtiyaç duymadan televizyon ekranında yaşamak mümkün hâle geldi. Ancak beklenmeyen bir hamle gerçekleştiren yapımcı Activision, Guitar Hero Live’ın Apple TV’de oynanması için gitar formatındaki kontrol cihazının varlığını zorunlu kılıyor. Oyunun iPhone ve iPad versiyonlarında ekstra bir aksesuara ihtiyaç duymadan iki şarkılık ücretsiz deneme versiyonu oynanabiliyor.

Guitar Hero Live’ın gitar kumandasının zorunlu kılınması, Apple’ın Apple TV’ye ilişkin politikasından ötürü kafa karışıklığına yol açıyor. Cupertino merkezli şirket, dördüncü nesil Apple TV’de yapımcıların MFi kumanda kullanımını zorunlu kılamayacağını açıklamıştı. Apple, tüm oyunların Apple TV kumandasıyla oynanabilir olmasına ilişkin zorunluluğu ürünün tanıtımdan kısa bir süre sonra duyurmuştu.

Guitar Hero Live’ın yapımcısı Activision’ın Apple’ın getirdiği zorunluluğun çevresinden nasıl dolaştığı bilinmiyor. Gitarın bir Mfi kumanda olarak tanımlanmaması, kulağa gerçekliği en mümkün senaryo gibi geliyor.

Guitar Hero Live’ın iPhone ve iPad uygulamalarında oyunun tam sürümünü oynayabilmek için 129,99 TL ödemek gerekiyor. Oyunu Apple TV üstünde oynamak içinse gitarın da dahil olduğu 288 TL değerindeki paketi satın almak gerekiyor. Bu paket, Guitar Hero Live’ı iPhone ve iPad üstünden oynamayı da mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER