Teknoloji

Gucci’de kripto parayla alışveriş dönemi başlıyor

gucci kripto para
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İtalyan lüks moda markası Gucci, ABD’deki bazı mağazalarında kripto parayla yapılan ödemeleri kabul edeceğini açıkladı. Kabul edilecek kripto para birimleri arasında Bitcoin, Ethereum ve Litecoin de bulunuyor.

Gucci’de kripto parayla ödeme dönemi mayıs ayı sona ermeden başlayacak. Şirket Los Angeles’taki Rodeo Drive ve New York’taki Wooster Street gibi büyük mağazalarında kripto parayla ödemeleri kabul edecek.

Gucci’nin kabul edeceği kripto para birimleri arasında Shiba Inu ve Dogecoin de bulunuyor. Bir şaka olarak ortaya çıkan Dogecoin’in geldiği noktanın gerçekten etkileyici olduğunu da söylemek gerekiyor.

Gucci’de kripto parayla ödeme yapmak isteyenlere QR kodlu bir e-posta gönderilecek. Bu kodla dijital cüzdan uygulamaları üzerinden ödeme işlemi tamamlanacak. Gucci, bu ödeme yöntemini kısa süre içinde Kuzey Amerika’daki tüm mağazalarında kullanmayı planlıyor.

Fransa merkezli Kering’in bünyesinde bulunan Gucci, kripto para ile alışveriş imkanını tanıyan ilk şirket değil. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren Microsoft, AT&T ve Starbucks gibi şirketler dijital parayla ödeme alıyor. El Salvador ve Orta Afrika Cumhuriyeti ise Bitcoin’i yasal bir para birimi olarak kabul etmişti.

İLGİLİ HABERLER