Teknoloji

Guatemala’dan sınırdışı edilen John McAfee ABD’ye gitti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Antivirüs şirketi kurucusu ve son günlerin uluslararası kaçağı John McAfee, Guatemala’dan sınırdışı edilmesi üzerine ABD’ye geçti. Komşusunun öldürülmesi üzerine yaşadığı Belize’de ifadesine başvurulmak üzere polis tarafından aranan McAfee ülkeyi terk etmiş ve Guatemala’ya geçmişti. Burada ülkeye yasadışı giriş yaptığı gerekçesiyle tutuklanan McAfee siyasi sığınma istemiş ve Guatemala Devlet Başkanı’ndan af dilemişti. Kendisini sevenlerin de kendisi için af dilemelerini isteyen McAfee sonunda amacına ulaşmış ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Belize’deki cinayetle ilgili olarak ifadesine başvurulmak için aranan McAfee, işin kendisinin üstüne yıkılacağını öne sürmüştü.

Serbest bırakılan McAfee, Guatemala’dan sınırdışı edilerek ABD’nin Miami şehrine gönderildi. Soruşturmanın gelecek safhaları halen belirsiz olsa da; McAfee, Guatemala Devlet Başkanı’ndan özür dilediğini ve de Belize polisine konuşmayı teklif ettiğini dile getirdi. Ancak, McAfee halen gözaltına alınmaya ilişkin endişeleri olduğunun altını çizdi. Konunun cinayetle ilgili olmadığını ısrarla vurgulayan McAfee, konunun kendisine bulaşmakla ilgili olduğunu belirtti.

Reuters’a konuşan bir Belize polis teşkilatı yetkilisi ise McAfee’nin konumundan bağımsız olarak sorgulanması gerektiğini ifade etti. McAfee’nin halen ”konuyla ilgili kişi” sıfatını taşıdığını söyleyen yetkili, öldürülen kişinin de bir ABD vatandaşı olduğunu ve Belize ile ABD arasındaki iyi ilişkiler sayesinde konunun daha derinlemesine incelenebileceği belirtildi. Polis yetkilisi, McAfee’nin cevaplaması gereken sorular olduğunu da vurguladı.

İlgili >> Bloomberg, Reuters

İLGİLİ HABERLER