Eğlence

GTA V yedi farklı Guinness Dünya Rekoruna imza attı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzun süre boyunca heyecanla beklenen Grand Theft Auto v çıkışıyla birlikte hem hayranlarını hem de yapımcısı Rockstar Games’i fazlasıyla sevindirmiş durumda. Çıkışıyla birlikte büyük ilgiyle karşılaşan oyun, yedi Guinness rekoru kırdı ve kitabın bir sonraki sürümüne girmeye hak kazandı.

gta-v-010513

1 milyar dolar satış gelirine en hızlı sürede erişen oyun unvanını kazanan GTA V, eğlence sektörünün geneli için de 1 milyar dolar satış rakamı seviyesine en kısa sürede erişen ürün oldu. 3 gün içinde 1 milyar dolarlık satış rakamına ulaşan GTA V; 24 saat içinde en çok satan aksiyon ve macera temelli oyun, 24 saat içinde en çok satan oyun, 24 saat içinde en çok gelir elde eden oyun ve 24 saat içinde en çok gelir elde eden eğlence ürünü unvanlarını da kazandı. GTA V’in fragmanı da en çok izlenen aksiyon ve macera temelli oyun fragmanı oldu.

Guinness Dünya Rekorları’nın genel yayın yönetmeni Craig Glenday, GTA’nın modern Britanya kültürünün ikonlarından biri olarak tanınmayı sonuna kadar hak ettiğini ve oyunun rekorlar kitabına girmesinden ötürü çok memnun olduklarını dile getirdi. Oyunların artık niş bir hobi olmaktan çıktığına dikkat çeken Glenday, oyunların Hollywood’a meydan okuyacak bir seviyeye gelmesinin heyecan verici olduğunu belirtti.

İlgili >> Polygon

İLGİLİ HABERLER