EğlenceTeknoloji

GTA Remastered Trilogy yıl bitmeden yayınlanabilir

gta remastered trilogy 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Rockstar Games bünyesindeki Dundee stüdyosu, PS2 döneminde piyasaya çıkan üç Grand Theft Auto oyununun “remaster” edilmiş versiyonları üzerinde çalıştığı biliniyordu. Söz konusu setle ilgili detaylar da netleşmeye başladı. Kotaku’nun haberine göre, GTA Remastered Trilogy olarak tanımlanan bu sette Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City ve Grand Theft Auto: San Andreas bulunuyor.

Oyunların çıkışı için ekim ayının sonları ve kasım ayının başları işaret edilirken; PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X ve S, Nintendo Switch, PC, Stadia platformlarında ve mobil cihazlarda üçlemenin oynanabileceği söyleniyor.

Üçlemeyle ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyordu. Ancak Rockstar Games’in çatı şirketi Take-Two Interactive bir süre önce üç eski oyunun yeni versiyonlarını çıkaracağını duyurmuştu. Şirketin geniş katalogu, bu oyunların GTA serisinin dışından gelebileceğini de düşündürmüştü.

Oyunların Unreal Engine oyun motoruyla yenilendiği belirtilirken; mevcut versiyonların yoğun biçimde modifiye edilmiş versiyonlarının oyuncuları beklediği ifade edildi. Ana oyun deneyiminde ve arayüzde ise değişiklik olmayacağı söyleniyor. Oyunların çıkışıyla ilgili planların pandemi nedeniyle sürekli değiştiği, ancak oyunların yıl bitmeden çok sayıda platformda kullanıcılarla buluşması bekleniyor. PC ve mobil içinse 2022 işaret ediliyor.

GTA Remastered Trilogy için Rockstar Games henüz bir açıklama yapmış değil. Şirketin bu üçlemenin başarılı olması durumunda orijinal Red Dead Redemption’ın remaster edilmiş versiyonunu da hazırlayacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER