EğlenceTeknoloji

GTA Online için PS3 ve Xbox 360 desteği sona eriyor

gta 5 epic games store online

Rockstar Games, GTA V’in çevrimiçi multiplayer versiyonu olan GTA Online için PS3 ve Xbox 360’ta verilen desteğin 16 Aralık 2021 itibarıyla sonlandırılacağını açıkladı. Bu konsollarda 15 Eylül 2021’den itibaren oyun içi paraya erişimi mümkün olan Shark Cash Cards satın alınamayacak.

Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, GTA Online’ın bu iki konsolda kapatılmasının GTA V’in hikaye moduna erişimi etkilemeyeceği belirtildi. Ancak oyuncular 15 Aralık’tan itibaren çevrimiçi deneyim yaşayamayacak.

Buna ek olarak, GTA Online’ın web istatistik takibi de 16 Aralık itibarıyla sonlandırılacak. Ancak Rockstar Games’in Max Payne 3 ve L.A. Noire gibi Social Club entegrasyonuna sahip diğer oyunları için bu erişim 15 Eylül itibarıyla kesilecek.

GTA Online’ın popülaritesi ve PS3 ile Xbox 360’ta geniş kitleler tarafından oynanması, Rockstar Games’in söz konusu desteği bu kadar uzun süre tutmasında etkili olmuşa benziyor. GTA V, bu iki konsolda da çıkar çıkmaz oyuncularla buluşmuştu.

GTA Online için ise macera devam edecek. Oyunu 11 Kasım’dan itibaren PlayStation 5’te, Xbox Series X’te ve S’te oynamak da mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER