Eğlence

GTA 6 sızıntısı çıkış için 2025’in eylül ayını işaret ediyor

gta 6

Büyük bir gizlilik içinde geliştirilen Grand Theft Auto 6 veya kısaca GTA 6 için yeni bir sızıntı geldi. Daha önce Rockstar Games’in ofisinde temizlik görevlisi olarak çalıştığını iddia eden bir kişiye göre, oyun 2025’in eylül ayında oyuncularla buluşacak. Oyunun geniş bir haritaya sahip olacağı da aynı isimsiz kaynağın verdiği bilgiler arasında yer alıyor. Ancak bunun bir sürpriz etkisi yarattığını söylemek pek mümkün değil.

Reddit’te bit oyun alt dizininde yapılan paylaşımda, temizlik görevlisi Rockstar Games’de görev yaptığı altı aylık dönemde güvenlik önlemlerine rağmen oyunun bazı kısımlarını görebildiğini belirtiyor. Paylaşımda yer alan ve bir fragmandan alındığı tahmin edilen bir görselde, oyunun 2025’in eylül ayında çıkacağı bilgisi yer alıyor.

Temizlik görevlisi, oyunun zaten oldukça büyük olacağı tahmin edilen haritası için de şu ifadeleri kullandı: “Harita çok büyük görünüyordu, geliştiricilerden birinin yanından geçerken kısa bir süre monitörde gördüm, şehir/kasaba olduğunu varsaydığım 2-3 büyük yol kümesi varmış gibiydi.”

Sızıntıda paylaşılan bir diğer dedikodu ise oyunun seslendirme kadrosu. Eski Rockstar Games çalışanına göre, geliştiricilerden biri, aktör Bryan Zampella’nın oyunun kadrosunda yer almamasından oldukça memnun. Bir dönem Zampella’nın oyunun başrol karakterini seslendireceği belirtilmişti.

Ancak temizlikçi olduğu iddia edilen kişinin paylaştığı bazı ayrıntılar dikkatleri çekiyor. Birleşik Krallık bağlamında yaygın bir Amerikan terimi olan “alkol” yerine “içki” kullanılması, temizlikçinin orijinalliği konusunda bazı şüpheler uyandırıyor. Ayrıca oyunun gizliliği ve Rockstar’ın projelerini koruma konusundaki itibarı göz önüne alındığında temizlikçinin bir gizlilik anlaşması imzalamamış olma ihtimali oldukça düşük.

Sızıntının paylaşıldığı başlığın moderatörleri, temizlikçinin Rockstar Games’te çalıştığına dair kanıtlara sahip olduklarını iddia ediyor. Ancak yine de bu bilglere şüpheyle bakmak gerekiyor. İddiaların gerçek olması ve bir gizlilik sözleşmesinin ihlâl edilmesi ihtimal dahilinde. Yine de her şeyin internette dikkat çekmek için uydurulmuş olabileceğini de unutmamak gerekiyor.

GTA 6’yı beklerken eski oyunlar Netflix sayesinde oynanabiliyor

GTA 6 için bekleyiş devam ederken oyalanmak isteyen Netflix abonelerinin Grand Theft Auto III, Vice City ve San Andreas’ı ekstra bir ücret ödemeden indirebileceğini hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER