Eğlence

GTA 5’in yeni nesil konsol sürümlerinin detayları belli oldu

gta 5 ps5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

GTA 5 bu ay içinde PS5 ile Xbox Series X/S’te oyuncularla buluşacak. Popüler oyun, yeni nesil konsollarda oyunculara üç farklı grafik ayarı sunacak. Böylelikle oyuncuların deneyimlerini ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirmeleri sağlanacak. Rockstar Games, GTA 5’in yeni nesil konsol versiyonlarının tüm platformlarda oyunculara genişletilmiş ve geliştirilmiş bir deneyim sunacağını belirtirken, önemli detayları da paylaştı.

Söz konusu üç grafik ayarından biri, “Fidelity Mode” adını taşıyor. En yüksek görsel kalite için ayarlanan bu mod, saniyede 30 kare desteği sunmayı hedefliyor. Oyunun PS5 ve Xbox Series X versiyonları bu modda yerel 4K çözünürlük ve ışın izleme teknolojisi desteği sunacak. Xbox Series S’te ise Fidelity Mode, 4K desteğini ölçeklendirilmiş şekilde sağlayacak.

Diğer seçenek ise Performans Modu adını taşıyor. En tepkisel oyun deneyimi için ayarlandığı söylenen bu mod 60 fps desteği sunacak. PS5 ve Xbox Series X’te 4K çözünürlük desteği ölçeklendirilmiş şekilde sağlanacak. Xbox Series S’te ise bu mod 1080p çözünürlükte çalışacak.

Performance RT modu ise PS5 ve Xbox Series X’e özel olacak. Yukarıdaki iki modun birleşimi şeklinde tanımlanabilecek olan bu mod ölçeklendirilmiş 4K çözünürlük, ışın izleme ve 60 fps desteği gibi özellikler sunacak.

Rockstar’ın GTA 5’i yeni nesil konsollarla buluştururken yaptığı yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Geliştirilmiş ışık, gölge ve yansımalar, yükleme sürelerinin kısalması, artan nüfus, trafik çeşitliliği, bitki yoğunluğu gibi değişiklikler de yeni nesil konsol sahiplerini bekliyor. Yeni nesil konsol versiyonlarında patlamaların da daha canlı şekilde görüneceği belirtildi.

gta 5 ps5Oyunun PS5 versiyonunda DualSense oyun kumandası dokunsal geri bildirim sağlayacak. Aynı zamanda tetik tuşlarının kişiye göre uyarlanabilmesi de mümkün olacak. Böylelikle oyuncular hava durumu efektlerini, çarpışmaların veya yol durumunun etkisini daha iyi şekilde hissedebilecek.

GTA 5, yeni ve iyileştirilmiş özellikleriyle 15 Mart itibarıyla PS5 ve Xbox Series X’in dijital mağazalarında yerini alacak. Oyunun fiziksel versiyonunun çıkışı içinse nisan ayı işaret ediliyor. GTA 5’in yeni nesil konsol versiyonlarının duyurusu 2020’de yapılmıştı. Bu versiyonların 2021’de çıkması planlansa da, evdeki hesap çarşıya uymamış ve versiyonların çıkışı 2022’ye kalmıştı.

İLGİLİ HABERLER