Teknoloji

GSMA hücreselden Wi-Fi şebekelerine dolaşımı kolaylaştırmak için WBA ile işbirliği yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Dünyanın lider hücresel şebeke kuruluşu olan ve küresel çapta mobil operatörleri temsil eden GSMA “cell-to-Wi-Fi” olarak adlandırılan dolaşım teknolojisine destek verdiğini duyurdu. Kuruluş Kablosuz Genişbant Birliği (WBA) ile birlikte çalışarak akıllı telefon ve tabletlerden Wi-Fi erişim noktalarına kolay bir şekilde bağlanılmasını kolaylaştıracak. Bu çalışma sonucunda mobil cihaz kullanıcıları gelecekte herhangi bir ek kimlik doğrulama prosedürüne ihtiyaç duymadan Wi-Fi şebekelerinde dolaşımda bulunabilecek.

Dünya çapına çeşitli mobil operatörlerin kendilerine ait Wi-Fi şebekeleri bulunuyor. Bazılarıysa üçüncü taraf bağlantı noktalarından yararlanarak müşterilerine aylık kontratlarının bir parçası olarak Wi-Fi erişimi de sunuyor. Sektörün iki önemli kuruluşunun birlikte çalışması sayesinde kullanıcı giriş bilgilerinin elle girilmesi ihtiyacı ortadan kaldırılacak, bunun yerine SIM kartını giriş aracı olarak kullanan yeni bir kimlik doğrulama sistemi kurulacak.

LTE teknolojisinin Avrupa’da yavaş bir şekilde yayılması ve mobil operatörlerin şebekelerindeki trafiği hafifletmek için açık Wi-Fi şebekelerine göz çevirmesi nedeniyle, girişilen bu işbirliği mobil operatörleri memnun etmiş olmalı. Ancak bu durum son kullanıcılar için düşük fiyatlarda Wi-Fi şebekelerine girileceği anlamına gelmiyor. GSMA kurulması planlanan sistemin dünya genelinde altı milyardan fazla bağlantıya sahip olan ve önümüzdeki on yıl içinde iki katına çıkması beklenen dolaşım prensiplerini temel alacağını da belirtti.

İlgili – GSMA

İLGİLİ HABERLER