Teknoloji

GSMA Barselona’yı 2012-2018 yılları arasında Mobil Dünyanın Başkenti seçti

Dünya genelindeki mobil operatörleri temsil eden ve Avrupa’daki en büyük yıllık kablosuz teknoloji konferansını gerçekleştiren GSMA, Barselona’yı 2012 ile 2018 yılları arasında Mobil Dünya Başkenti ilân etti. Bu, önümüzdeki altı yıl boyunca Mobil Dünya Kongresi ve diğer GSMA organizasyonuyla gerçekleştirilecek etkinliklere bu güzel şehrin ev sahipliği yapacağı anlamına geliyor.

Her yılın şubat ayı ortalarında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi o yıl piyasaya çıkacak mobil cihazların sergilendiği ilk alanlardan birisi olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz şubat ayında gerçekleşen dört günlük etkinliğe 200 ülkeden 60 bin kişi katılmıştı. 25-28 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenecek MWC 2013 ile birlikte etkinlik yeni bir fuar merkezine, Fira de Barcelona Gran Via’ya taşınmış olacak.

Barselona MWC’nin yanı sıra, yine GSMA tarafından organize edilen Mobil Dünya Merkezi ve Mobil Dünya Festivali etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Mobil Dünya Merkezi kültür ve teknolojik yeniliklerin karışımından oluşan kalıcı ve geçici fuarların bir koleksiyonu olacak ve mobil çözümlerin gelişimini yansıtma fırsatı sunacak.

İlgili – Mobile World Capital

İLGİLİ HABERLER