Teknoloji

GSM Birliği ve bağlı 24 mobil operatör dolaşım ücreti uyarısı sistemi kurmak için çalışmalara başladı

Mobil Dünya Kongresi ve Mobil Asya Fuarı gibi etkinlikleri düzenleyen GSM Birliği (GSMA), kullanıcıları hizmet aldıkları mobil operatörlerin kapsama alanlarından çıktıklarında ödemek zorunda kalacakları muhtemel ücretler konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan yeni bir girişimin duyurusunu yaptı.

América Móvil, AT&T, Axiata Group Berhad, Bharti Airtel, Ltd., China Mobile, China Unicom, Deutsche Telekom, France Telecom-Orange, Hutchison 3 Group, KT Corporation, MTS, Qtel, SK Telecom, Smart Communications, Inc., SoftBank Mobile Corp., Tata Teleservices Limited, Telecom Italia Group, Telefónica, Telekom Austria Group, Telenor Group, TeliaSonera, Verizon Communications, VimpelCom ve Vodafone Group’tan oluşan dünya çapında 24 mobil operatör GSM Birliği’nin bu oluşumuna destek veriyor. Organizasyonun geliştireceği sistem sayesinde müşteriler ses ve veri dolaşım tarifeleri hakkında detaylı bilgi içeren uyarılar alacak. Ayrıca harcama limitlerinin belirlenmesi için gerekli olan araçların sağlanmasında da organizasyon yardımcı olacak.

GSMA, girişimin ilk ayağını 2012 yılının sonuna kadar destekçi operatörlerin dört milyara ulaşan müşteri kitlesinin kullanımına sunmayı hedefliyor. İlerideki safhalarda da birliğin geri kalan 800 mobil operatörünü destekleyecek şekilde yayılımın ilerletilmesi planlanıyor.

İlgili >> GSMA

İLGİLİ HABERLER