Teknoloji

Grup FaceTime iOS 12.1’in geliştirici betasında yerini aldı

ios 12 grup facetime

Apple en yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 12‘yi bu hafta içinde uyumlu cihazlara sahip kullanıcılarının erişimine açtı. Vakit kaybetmeden iOS 12.1 ve watchOS 5.1 geliştirici betalarını da yayınlayan şirket, ilk etapta kullanıcılara ulaşmayan özellikleri sunmaya da yaklaşmış gibi görünüyor. Bu özellikler arasında en dikkat çeken ise Grup FaceTime oluyor.

Grup FaceTime özelliği sayesinde aynı anda maksimum 32 kişi birbirleriyle görüntülü olarak sohbet ediyor. Apple WWDC 2018‘de iOS 12 ile birlikte duyurduğu özelliğin işletim sisteminin ana sürümünün ardından kullanıma sunulacağını açıklamış ve sonbahar aylarını işaret etmişti.

iOS 12.1 ile birlikte başka yeniliklerin de kullanıcılara sunulması bekleniyor. Bunlar arasında en çok merak uyandıran ise kullanıcılara yeni emojilerin de sunulacağı iddiası. 16B5059d sürüm numarasını taşıyan iOS 12.1 geliştirici betasının boyutu 2.77 GB.

Grup FaceTime özelliğini getirecek iOS 12.1 sürümünün çok fazla zaman geçmeden kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Cupertino merkezli şirket, iOS 12.1’in geliştirici betasıyla birlikte watchOS 5.1‘in geliştirici betasını da dağıtıma çıkardı. watchOS 5.1’in nihai versiyonunun da iOS 12.1 ile eş zamanlı olarak yayınlanması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER