Manşetler

Grup FaceTime açığını kapatan iOS 12.1.4 yayınlandı

ios 12.1.4 grup facetime
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Grup FaceTime’daki güvenlik açığını çözen düzeltmeyi iOS 12.1.4 güncellemesiyle birlikte sundu. Geçen hafta içinde açığa çıkan hata, herhangi bir kişinin bir telefonu ya da Mac bilgisayarı FaceTime üzerinden arayarak, karşı taraftaki kişi cevap vermese bile onu dinlemesini mümkün kılıyordu.

Karşı taraftaki kişi FaceTime görüşmesine cevap vermeden önce kendinizi de görüşmeye eklemeniz, karşı tarafın mikrofonunu erişime açıyor ve onun sesini duymanızı mümkün kılıyordu. Görüşmeyi sonlandırdığında ise, kamera da aktif hâle geçiyor, bu sefer görüntü iletimi de başlıyordu. Bu açık, FaceTime sanki aktif bir görüşme varmış gibi davranmasına yol açıyordu. Neyse ki, iOS 12.1.4 ile birlikte bu hata ortadan kalktı.

Aslında bu açık geçen hafta ortaya çıktıktan sonra Apple, Grup FaceTime özelliğini sunucu tarafında engellemiş ve kötüye kullanılmasının önüne geçmişti. Daha sonra Apple’ın bu büyük FaceTime açığından olayın kamuoyuna yansımasından birkaç hafta önce haberdar edildiği ortaya çıktı. Ancak Apple, buna resmi kanalları üzerinden cevap vermekte biraz yavaş davrandı. Apple, bundan böyle hata bildirimlerine karşı gösterdiği reaksiyonu iyileştirme sözünü de verdi.

Kapatılan bu açığın iOS 12’de ne zamandır var  olduğu bilinmiyor. Grup FaceTime yaklaşık üç ay önce iOS 12.1 güncellemesiyle birlikte gelmişti. Bu arada Apple, iOS 12.2 güncellemesi üzerinde de çalışıyor. Bu yeni sürümle birlikte yepyeni Animoji karakterleri, aynı zamanda ufak tefek değişiklikler gelecek.

İLGİLİ HABERLER