Teknoloji

Growl gelecek versiyonla birlikte Mountain Lion’ın Bildirim Merkezini de destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın gelecek ay yayınlayacağı OS X Mountain Lion yerleşik bildirim merkezi sistemiyle birlikte geliyor. Bu yeniliğin şu anda Mac’lerde kullanılmakta olan üçüncü taraf bildirim yazılımı Growl’u olumsuz yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Ancak Growl’un geliştiricisi Chris Forsythe ürününe güveniyor, daha önce The Verge sitesine Growl’un Apple’ın Mountain Lion ile sunacağı Bildirim Merkezi özelliğine göre çeşitli avantajlar sunduğuna dikket çekmişti. Şirket ürününe o kadar güveniyormuş ki, kendi ürününe gelecek bir güncellemeyle Bildirim Merkezi desteği de kazandıracak.

Forsythe tarafından hazırlanan bir blog yazısında Growl’un OS X 10.8’de çalışacak versiyonunda görsel bildirimler için Bildirim Merkezinin otomatik olarak kullanılacağı, bu sayede yazılım geliştiricilerine Apple’ın yeni sistemini, onun için özel bir kod geliştirmeye gerek kalmadan kullanmaya olanak sağlanacağı belirtildi. Diğer bir deyişle, Mac App Store üzerinden dağıtılmayan uygulamalar da Growl sayesinde Bildirim Merkezinden yararlanma fırsatı bulacak. Growl OS X’in daha önceki versiyonlarını kullananlar için normal bir şekilde bildirim işlevlerini görmeye devam edecek.

Ayrıca şirket hareketleri ve görsel bildirimleri birbirinden ayıracak, böylelikle bir uygulamanın kullanıcının sisteminde Growl aracılığıyla hem görsel işareti hem de bir hareketin gerçekleştirilmesini tetiklemesine izin verilecek. Forsythe, Apple tarafında alınacak kararların sistemin işleyişiyle ilgili detayları değiştirebileceğine de dikkat çekiyor. Bununla birlikte Bildirim Merkezini desteklemeyip yazılımcılarının yüzüne kapıyı kapatmayı bir sorumsuzluk olarak gördüklerini, bu nedenle kucaklama yoluna gittiklerini de vurguluyor.

İlgili – Growl Blog

İLGİLİ HABERLER