Eğlence

Grooveshark’ın EMI ile olan anlaşması sonlandı

Çevrimiçi müzik dinleme servisi Grooveshark Türkiye’de pek bilinmiyor. Bunun en büyük sebebi erişimin engelli olması. Bir de karşısında Fizy ve operatörlerin çevrimiçi müzik dinleme servisleri var. Bu nedenle internette müzik dinleme tercihlerinde Grooveshark doğal olarak arkalarda kalıyor. Türkiye’de pek bilinmese de yurtdışındaki popülerler arasında yer alan bu servis en büyük plak şirketlerinden birinin desteğini kaybetti.

EMI, Grooveshark ile olan anlaşmasını sonlandırdığını açıkladı. Grooveshark cephesinden yapılan açıklama da durumu doğrular nitelikte. Açıklamada Grooveshark’ın EMI’nin içerik akışı için istediği sürdürülemez ücretler ve Universal Music Group ile sürmekte olan birleşme çalışmaları nedeniyle zor bir karar vermek zorunda kaldığı belirtildi. Grooveshark şimdiye kadar EMI’ye 2.6 milyon dolar ödeme yaptığını, ancak şimdiye kadar sürdürülebilir ücretleri yakalayamadığını da kaydetti.

EMI ise olaylara doğal olarak kendi açısından bakıyor. Mahkemeye taşınan bir anlaşmazlıkta Grooveshark’ın 100 bin ABD doları tutarındaki ödemeyi kaçırdığı ve bu nedenle doğan zararın karşılanması için dava edildiği belirtildi. Sözleşmenin sona ermesiyle birlikte Grooveshark’ın EMI’ye ait eserleri veri tabanından çıkarması gerekiyor. Ne var ki, Grooveshark’ın içeriklerinin oluşturulmasında kullanıcılar da katkıda bulunduğu için EMI’nin bazı eserleri de serviste kalmaya devam edecektir. Herhalde bunların kaldırılması için de Grooveshark yönetimine ihtarnameler gidecektir.

Yazının başında Grooveshark’ın Türkiye’deki rakiplerini saymıştık. Aslında bu servis yurtdışında da rekabeti giderek daha fazla hissediyor. Avrupa’da doğan ve ABD’de de faaliyet göstermeye başlayan Spotify büyük tehditlerden bir tanesi. Bunun yanı sıra Spotify ve MOG de tehditler arasında bulunuyor.

İlgili – CNET

İLGİLİ HABERLER