Eğlence

Grooveshark kapandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

grooveshark-logo-081214

Meşruiyeti uzun süredir tartışılan müzik paylaşım servisi Grooveshark, yolun sonuna geldi. Servisin resmi sitesi üzerinden yapılan veda açıklamasında tercih edilen iş modelinden duyulan pişmanlık ifade edildi. Büyük plak şirketleriyle uzlaşmaya vardığını belirten Grooveshark, kullanıcılarına Spotify veya Beats Music gibi servislere yönelmelerini tavsiye etti.

Grooveshark tarafından yapılan açıklamada telif haklarına saygı gösterilmemesi bir hata olarak nitelendirilirken, şirket tüm kullanıcılarından ve müzik endüstrisinden özür diledi.

Grooveshark’ın kapanma kararının varılan uzlaşmanın bir neticesi olduğu belirtilirken, söz konusu uzlaşmanın diğer detayları henüz ortaya çıkmadı. Grooveshark aleyhine açılan davalardan birinin hakimi, geçtiğimiz hafta jüriye telif hakkı ihlâl edilen her bir şarkı için 150 bin dolar tazminat istenmesini önermişti. Söz konusu davada 5 bin şarkının mevzubahis olduğu göz önüne alınınca Grooveshark’ın ödemesi gereken tazminat miktarının yüz milyonlarca doları bulması ihtimali de artıyor.

İLGİLİ HABERLER