Bilim

Greenpeace Apple’a haksız davranıyor

BusinessWeek’in haberine göre Greenpeace yayınladığı en son çevre dostu teknoloji şirketleri sıralamalarında Apple’a haksızlık yapıyor. Dergiye göre Apple’ın gerçekleştirdiği toksinleri ayrıştırma ve geri dönüştürülemeyen materyalleri notebooklarında, iPhone ve iPod’larında kullanmama gibi çevreci girişimlere rağmen, şirketin çevre dostu şirketler sıralamasındaki yeri çok az değişim gösteriyor.

Apple’ın yaptığı bu değişimler tüm bilgisayarlarını verimlilik derecesi Energy Star 4 standardını almaya hak kazandırdı. Ayrıca küçük hacimli paket kullanma gibi diğer değişimler de bu çevreci yaklaşımına yardımcı oldu. Apple bunları yaparken rakip şirketler Apple’ın yaklaşımından uzak kaldı. Örneğin Dell’in sattığı notebookların sadece yarısı ve masaüstü bilgisayarların sadece üçte ikisi Energy Star onayına sahip, ancak bu şirket sıralamalarda Apple’ın üzerinde yer alıyor.

Ayrıca Business Week’in haberine göre, Dell daha fazla ürün satıyor ve bu nedenle Greenpeace’in beklentilerini karşılamayan daha çok ürünle çevreye daha çok zarar veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER