EğlenceManşetler

Grand Theft Auto VI’nin beklenen fragmanı rekor kırdı

grand theft auto vi

Oyun dünyası, uzun zamandır beklenen Grand Theft Auto VI‘nın fragmanına erken bir sürprizle tanık oldu. Salı günü TSİ 17.00’de yayınlanması beklenen fragman, bir sızıntı nedeniyle beklenenden saatler önce ortaya çıktı ve interneti adeta salladı. Yayınlandığı ilk 24 saat içinde 80 milyondan fazla izlenme sayısına ulaşarak online rekorları alt üst etti ve bu süreçte en çok izlenen müzik dışı video oldu. Daha önce bu rekor, ağustos ayında Mr. Beast tarafından 46 milyon izlenme ile kırılmıştı.

Fragman, ayrıca 8 milyondan fazla beğeni topladı ve bu da onu Avengers: Infinity War fragmanının ilk 24 saatte elde ettiği 4.1 milyonluk rekorun üzerine taşıdı. Şimdi ise tüm gözler, fragmanın BTS’in “Butter” videosunun ilk 24 saatte elde ettiği 108 milyon izlenme rekorunu geçip geçemeyeceği üzerinde.

Fragman, Vice City’de, yani Miami’nin oyun dünyasındaki karşılığında geçen Bonnie ve Clyde tarzı bir hikayeyi işaret ediyor ve daha önce beklenenden daha geç bir tarih olan 2025 çıkış tarihini gösteriyor. Fragmanın sızdırılan bir versiyonu Pazartesi öğleden sonra Twitter/X üzerinde ortaya çıktı ve meraklı hayranlar herhangi bir bilgi edinmeye çalışırken hızla yayıldı.

GTA VI, daha önce de benzer bir sızıntıyla karşı karşıya kalmıştı. Oyunun alfa yapısının görüntüleri de çevrimiçi ortamda yer almıştı ve geçen yıl bir hack sonucunda oyunun birçok detayı sızdırılmıştı. Ancak Rockstar’ın istediği bir etkinlik olmasa da, fragman herkesin umduğu her şeyi içeriyor gibiydi.

Tom Petty’nin “Love is a Long Road” şarkısı eşliğinde, fragman, Jason ve Lucia adlı iki ana karakterin soygunlar yaparak ve 21 yıl önce tanıtılan Vice City’den çok daha modern bir Vice City’de yaşamlarını sürdürdüklerini gösteriyor. Fragmanda göze çarpan unsurlar arasında TikTok’un (veya oyun içi eşdeğeri) her yerde olması, polislerin vücut kameraları takması, tipik bir “Florida Adamı”nın görünümü, tangalı yaşlı erkekler ve kadınlar bulunuyor. Ayrıca, fragmanda timsahların da yer alması, Rockstar’ın bu hayvanları oyun içinde korkunç bir şekilde kullanacağını düşündürüyor.

Fragman, yalnızca çıkış yılını duyurdu ve oyunun PlayStation 5 ve Xbox Series X/S platformlarında yayınlanacağı, ancak şimdilik bir PC versiyonunun duyurulmadığı belirtildi. Bu, Rockstar’ın kurucu ortağı Dan Houser olmadan yapılan ilk Grand Theft Auto oyunu olacak. Houser, 2020’de şirketten ayrıldı ve o zamandan beri ilk olarak bir podcast ve çizgi romanlara odaklanacak olan bir sonraki projelerini duyurdu. Hayranlar fragmana olumlu tepkiler verdi, ancak 2025 çıkış tarihi konusunda tahmin edilebilir bir hayal kırıklığı yaşadılar.

Önceki oyun Grand Theft Auto V, geçtiğimiz 10 yılın en çok satan oyunu olmuş ve yayınlandığı ilk 24 saat içinde dünya çapında 800 milyon dolardan fazla gelir elde etmişti. Bugüne kadar 150 milyondan fazla kopya satan bu oyun, yayıncı Take-Two Interactive Software için bir altın yumurtlayan tavuk olmaya devam ediyor. GTA V‘in uzun ömrünün bir parçası, büyük gelir kaynağı olan çevrimiçi bir modun tanıtılması olmuştur. Bu da Take-Two’nun düzenli olarak kazanç tahminlerini aşmasına yardımcı olmuştur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER