Eğlence

Grand Theft Auto V 2013’ün en fazla satan oyunu oldu

GTA V’in geliştiricisi Rockstar Games’in arkasındaki şirket olan Take-Two Interactive, NPD’ye ait araştırma verilerinden hareketle Grand Theft Auto V’in 2013’ün en fazla satan video oyunu olduğunu açıkladı. 2013 yılında 32.5 milyonluk satış rakamıyla zirveye yerleşen oyun, Take-Two Interactive’in de gelirlerini ciddi anlamda artırmasını sağladı.

gta-v-borsa-031013

Take-Two’nun başkanlığını ve CEO’luğunu yürüten Strauss Zelnick, şirketin mali yılının üçüncü çeyreğinde beklentileri aşan bir performans sergilemeyi sürdürdüğünü belirtti. Zelnick bu performansta GTA V’in yıl sonu performansına ek olarak oyunun çevrim içi versiyonundan elde edilen gelirlerin, NBA 2K14 ve WWE 2K14 gibi oyunların satışlarının da önemli bir rol oynadığının altını çizdi. Zelnick NPD’ye ait verilerin de Take-Two’nun 2013’ün en başarılı oyun yayıncısı olmasını kanıtladığını sözlerine ekledi.

Henüz PS4, Xbox One ve PC versiyonları yayınlanmayan GTA V’in mevcut başarısının üstüne çıkması bekleniyor. Oyunun söz konusu platformlar için 13 Haziran tarihinde yayınlanacağı iddia edilse de, henüz bu haberler Rockstar Games tarafından doğrulanmadı.

İlgili >> Take-Two

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER