Eğlence

Gran Turismo’nun PC versiyonunun hazırlanması gündemde

gran turismo pc

Gran Turismo PC versiyonunun hazırlanmasının ihtimal dahilinde olduğunu serinin yaratıcısı Kazunori Yamauchi tarafından açıklandı. Gran Turismo Dünya Finalleri sırasında GTPlanet’e konuşan Yamauchi, Polyphony Digital geliştirme ekibinin oyunu PlayStation’dan PC’ye taşıma fikrini değerlendirdiğini belirtti.

Gran Turismo’nun “çok iyi ayarlanmış” bir oyun olduğunu söyleyen Yamauchi, oyunun tüm platformlarda 4K 60 fps’de çalışması konusunda bazı sıkıntılarının olduğunu ifade etti. Bunun çok kolay olmadığını söyleyen Yamauchi, ihtimali değerlendirdiklerini dile getirdi.

PlayStation 4’e özel olarak çıkan Gran Turismo 7, mart ayında PlayStation 5’te de oyuncularla buluşmuştu. Bu oyunun PC’ye gelişi, seri için önemli bir dönüm noktası olabilir. Serinin oyunları 25 yıllık geçmişi boyunca sadece PlayStation’da yayınlanmıştı.

Gran Turismo PC versiyonu başka popüler oyunları takip edecek

Eğer Gran Turismo PC’ye gelirse, Sony’nin yeni başlattığı bir yaklaşımı sürdürmüş olacak. Horizon Zero Dawn, Days Gone, Spider-Man: Miles Morales, God of War ve Uncharted: Legacy of Thieves gibi özel PlayStation oyunlarını PC’ye getirmişti. Sony bu sayıyı artırmayı da planlıyor. Sony Interactive Entertainment Başkanı Jim Ryan, 2025 itibarıyla şirketin oyunlarının yarısının PC veya mobilde de oyuncularla buluşacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER