Eğlence

Yakında çıkacak Gran Turismo 7 ile ilgili kapsamlı bilgilendirme geldi – Video

gran turismo 7

Sony’nin en son gerçekleştirdiği ve yukarıdan tekrarını izleyebileceğiniz State of Play sunumu, Gran Turismo 7‘nin 4 Mart 2022’de PS5 ve PS4 için piyasaya çıktığında sunacağı arabalara, pistlere ve oyun modlarına daha yakından bir bakış sunuyor. Her araba için özelleştirme seçenekleri, oyunun tutkunlarına veya ilk kez oynayacaklara yapacak çok şey sunacak bazı yeni ve geri dönen özellikler bulunuyor.

Oyun, ilk çıktığı günden itibaren 34 yarış yeri ve 90 pist düzeni ile birlikte 400’den fazla araba sunacak. İki oyunculu ve bölünmüş ekranlı çok oyunculu modu ve çevrim içi oyun modu olacak. Çoğu PS5 oyununda olduğu gibi Gran Turismo 7, saniyede 60 kare performans için bir kare hızı modu veya saniyede 30 kareye ulaşan bir ışın izleme modu içeriyor. Sony, oyunun PS4 versiyonuyla ilgili herhangi bir teknik detay paylaşmadı.

Oyun, PS5’e özel diğer bazı yeteneklere de sahip olacak. DualSense kumandasının dokunuşları, araba sürdüğünüz yüzeye bağlı olarak farklı bir his sunacak. Dokunma özelliği, otomobil gövdesinin genel rezonansının yanı sıra motor ve aktarma organları titreşimlerinden de etkilenecek. Kumandanın uyarlanabilir tetikleyicileri, her bir arabanın benzersiz fren sistemini ve ayrıca kilitlenme önleyici fren sistemlerini simüle etmek için darbeli olarak kullanılabilecek.

gran turismo 7

Sıralamada yükseleceğiniz ve daha güzel arabalara harcayacağınız krediler kazanacağınız bir kariyer moduna ek olarak, arabaya özel hedefleri tamamlarken, her tarihi model hakkında onları tasarlamaktan sorumlu kişilerden bilgi öğrenebileceğiniz bir Kafe modu da var. İster araba kültüründe yeni olun, ister daha fazlasını öğrenmek isteyen bir hayran olun bu, oyunun daha rahat bir bölümü gibi görünüyor.

Gran Turismo 7, Music Replays ve Music Rally modu olmak üzere iki özelliğin tanıtımıyla müziğe vurgu yapıyor. Music Replays sayesinde, rastgele kamera konumlarıyla müziğe odaklanmış biçimde bir yarışın tekrarını kaydedebilirsiniz. Tekrar oynatma, izlemeyi daha heyecanlı hâle getirmek için arkada fon olarak olarak ayarlanan müziği keser ve kaydırır.

gran turismo 7

Music Rally ise, belki de Gran Turismo‘ya gelmiş geçmiş en iyi arcade tadında moddur. Bu oyun modunun amacı, sürüş sırasında müziğin keyfini çıkarmak. Yarışa başlıyorsunuz ve sürüşü devam ettirmek için, sıfıra doğru giden bir zamanlayıcıyı doldurduğunuz kontrol noktaları var. Bu sırada arka planda çalan müziğin tadını da çıkarabilirsiniz.

State of Play, Gran Turismo 7‘nin otomobiller için gerçekçi hasar modellemelerine sahip olup olmayacağına değinmedi. Bu, uzun süredir hayranların yaygara kopardığı bir özellikti. Buna rağmen oyun, daha derin kozmetik özelleştirmeler sunuyor. Arabalara çıkartmalar ve şeritler ekleyebilecek, yarış kıyafetini ve kaskını beğeninize göre değiştirebileceksiniz. Kreasyonlarınız, oyun içi bir platform aracılığıyla diğer oyuncularla paylaşılabilecek.

Bunun Sony’nin Gran Turismo 7 ile ilgili en büyük sunumu olduğu düşünüldüğünde, oyun çıkana kadar daha fazla şey görmeyi veya duymayı beklememek gerekiyor. Neyse ki, fazla zaman kalmadı, oyun bir ay sonra piyasaya çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER