EğlenceTeknoloji

Gran Turismo 7 için bekleyenlere üzücü haber

gran turismo 7

Gran Turismo serisinin uzun süredir beklenen dönüşü bu yıl gerçekleşmeyecek. Sony’den yapılan açıklamada, Gran Turismo 7 için 2022’yi beklemek gerektiği belirtildi. Şirket yaşanan gecikmenin küresel koronavirüs salgınından kaynaklandığını ifade etti.

Sony gecikme kararını PSVR2 ile ilgili olarak GQ dergisine verilen bir röportajda duyurdu. Açıklamada Gran Turismo 7’nin COVID kaynaklı prodüksiyon sorunlarından etkilendiği ve bu nedenle çıkışının 2021’den 2022’ye sarkıtıldığı ifade edildi.

Sony’nin açıklamasında şu ifadeler de yer alıyor: “Pandeminin devam etmesi, dinamik ve değişken bir süreç olması nedeniyle oyun prodüksiyonunun bazı kritik unsurları birkaç aydır yavaşladı. Gran Turismo 7’nin çıkışıyla ilgili daha fazla detayı netleştiğinde açıklayacağız.”

Sony ve oyunun geliştiricisi Polyphony Digital, geçtiğimiz temmuz ayında oyunu görücüye çıkarmıştı. Oyun bundan bir ay önce de PS5 için sunulacak ilk seçenekler arasında sayılmıştı. Bu tanıtım, serinin yaratıcısı Kazunori Yamauchi, “Gran Turismo 7 için çok beklemeyeceğiz” dedikten 7 yıl sonra yapılmıştı. Gran Turismo serisinin gecikmelere bağlı kötü bir şöhreti olması nedeniyle Gran Turismo 7’nin çıkışının ertelenmesi kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Yine de, bunun bekleme süreleri uzayan Gran Turismo hayranları için üzücü bir durum olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER