Teknoloji

Gözyaşı şekilli profile sahip ince iMac’e ait lojik devre görüntülendi

Apple’ın iMac ürününü güncellemek için hazırlıklar yaptığı, yeni tasarımın gözyaşı şeklinde bir profile sahip olacağı söyleniyor. Yeni monitör bilgisayarla ilgili olarak sızan detaylara ve WeiPhone adlı Çince forumdan sızan fotoğrafa göre yeni iMac mevcut modele göre bir hayli ince olacak, kavisli arka panel ve mevcut modele göre daha da yumuşatılmış kenarlar bu ürünün dikkat çeken özellikleri arasında yer alacak. Bunun yanı sıra yeni bir levha işleminin uygulanacağı da söyleniyor.

Üstteki cam katman ve görüntü panelinin birbirine yapıştırıldığı bu işlem sayesinde görüntü kalitesi artarken kalınlık da biraz azaltılmış oluyor. Bu işlemin benzerleri Apple’ın yeni nesil iPhone ve iPad ürünlerinde de uygulanmıştı. Ne var ki, levha işlemini 27 inç’lik iMac’in daha büyük ekranında yapmak zor olacağı için Apple’ın başlangıçta bu işlemi sadece 21.5 inç’lik modelde uygulaması bekleniyor. Daha büyük ekranlı versiyon ise onu izleyecek.

Bu yeni işlemi barındıran iMac modellerinin ne kadara satılacağı henüz bilinmiyor. Ancak Apple’ın fiyatı yükseltebileceği söylentiler arasında yer alıyor. Bu arada Apple’ın bu modellerde panel olarak Retina Ekran kullanıp kullanmayacağı da belli değil. Söz konusu ekranlar daha küçük boyutlu modellerde uygulanabilir kılınmıştı, ancak 21.5 inç’lik modelde bu çizgi tutturulabilir mi, onu henüz kestirmek güç.

iMac ile ilgili bilgileri sızdıran kaynak yeni iMac’in lojik devresine ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafı da paylaştı. Donanımın Apple’ın şu anda kullanmakta olduğu donanım ile benzerlikler gösterdiği, görselin orta üst bölümünde yer alan dairesel gümüş diskin şu anda iMac’in arkasında yer alan Apple logosunun arkasında saklı olan Wi-Fi anten entegre devresine benzediği iddia ediliyor. En solda, kırmızı yuvarlak içine alınmış bölüm olan sabit disk sökülebilir bir yuvanın içine yerleştirilmiş, Bluetooth anteni de sağ üst kenarda yer alıyor. Daha önce sızan dedikodular Apple’ın iMac’lerden optik sürücüyü çıkaracağı yönündeydi, bu unsurun da bilgisayarın kalınlığını azaltan bir etki göreceğini dikkatten kaçırmamak gerek.

Apple’ı 23 Ekim tarihinde bir iPad mini etkinliği düzenleyeceği konuşuluyor. Söz konusu etkinlikte yeni iMac’in de tanıtıldığını görebiliriz. Kaynaklar yeni modelin ekim sonu veya kasım başı gibi çıkacağını da dile getiriyor. Bu arada Apple’ın aynı etkinlikte 13 inç’lik Retina ekranlı MacBook Pro’yu da tanıtacağı söyleniyor.

İlgili >> Weiphone

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER