Teknoloji

Gowalla’nın Facebook’a geçiş süreci başladı

Facebook’un Gowalla adı verilen sosyal medya servisini satın alacağı haberini vermiştik. Gowalla, Türkiye’de çok bilinmeyen, Foursquare’in gölgesinde kalmış bir sosyal medya servisi. Foursquare yer bildirimi konusunda öne çıkınca Gowalla da stratejisini belirli mekanlarla ilgili fotoğraf veya hikayetlerin paylaşımı üzerine kurmuştu.

Gowalla’nın iPhone veya Android cihazlarına özel uygulamaları sayesinde bu servisi kullananlar bulundukları yerle ilgili fotoğraf veya hikaye paylaşımını mobil alanda yapabiliyordu. Kişiye özel koleksiyon albümüne benzeyen bu özel alan Gowalla Passport olarak adlandırılıyordu. Facebook’un Gowalla’yı satın almasıyla birlikte kullanıcıların tüm verilerini Facebook üzerine aktarmaları gerekecek, yoksa bu bilgiler kaybolacak. Facebook’un Gowalla’yı çatısı altına alması kapsamında kullanıcılar özel bir araç yardımıyla tüm Gowalla Passport verilerini, pullarını veya diğer verilerini, ayrıca fotoğraflarını Facebook’a taşıyabilecek. Burada verileri taşımak ya da silmek kullanıcının takdirine kalmış. Facebook’a aktarılmayan veriler belirli bir günden sonra Gowalla sunucularından silinecek. Geçiş işleminin Ocak 2012 sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Facebook’un Gowalla’yı satın alması fikri birkaç ay öncesine dayanıyor. Gowalla’nın kurucusu Josh Williams ve kurucu ortağı Facebook’un F8 geliştirici konferansına katılmıştı. Bildiğiniz gibi o etkinlikte Facebook’un yeni Timeline (Zaman Tüneli) özellikleri tanıtılmış, bu yenilik sosyal ağ devinin bir insanın doğumundan bu güne kadar hayatında geçirdiği deneyimleri, özel anları yansıtan bir sayfa yaratma konusundaki girişimi şeklinde yorumlanmıştı. İnsanların Gowalla üzerinden paylaştıkları veriler de Timeline’ı daha da zenginleştirecek, bu bir gerçek. Birkaç hafta sonra Facebook Gowalla’ya ulaştı ve satın alma teklifini iletti. Satın almayla birlikte Gowalla ekibindekiler de birer Facebook çalışanı olacak.

İlgili – Gowalla Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER