Teknoloji

Gowalla resmi olarak kapandı

Konum bazlı sosyal paylaşım servisi Gowalla, geçtiğimiz haftasonu kepenkleri resmen indirdi. Şirket geçtiğimiz aralık ayında, açıklanmayan bir bedel karşılığında, Facebook tarafından satın alınmıştı. Bu satışın ardından şüphelerin oluşması üzerine Gowalla ekibi bir açıklama yaparak, bu süreçte hiçbir kişisel bilgi ve verinin başka yerlere taşınmayacağına dair garanti vermişti

Şirketin kullanıcılarına verdiği diğer bir söz olan, sitedeki verilerilerin ve bilgilerin sahipleri tarafından indirilmesini sağlayacak Pasaport servisinin ne zaman hayata geçeceği ise henüz netlik kazanmış değil. Ancak, Gowalla ile Facebook arasında yapılan anlaşmada Gowalla’dan Facebook’a bir bilgi transferinin yer almadığı biliniyor. İki şirketin anlaşması altyapı ve servis ayakları üstüne kurulu.

2009 yılında rakibi Foursquare ile aynı anda yarışa başlayan Gowalla, daha incelikli bir kullanıcı arayüzüne sahip olmasına rağmen kullanıcıların ilgisine Foursquare kadar mazhar olamamıştı. Şirketin yatırımcılarına da satışa rağmen beklenen geliri sağlamaması da yine satışın ardından çok konuşulan konulardan.  Şirketin ilk yatırımcılardan biri olan Jason Calacanis yaptığı açıklamada Gowalla deneyiminde elde ettiği gelirin, başlangıçta koyduğu paranın altında olduğunu dile getirdi.

İlgili – Slashgear

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER