Teknoloji

Govee, CES 2024’te yeni aydınlatma çözümlerini tanıttı

govee ces 2024

CES 2024 tüketici elektroniği fuarında, aydınlatma teknolojileri üreticisi Govee, akıllı ev dünyasında heyecan uyandıran bir dizi yenilikçi ürününün perdesini araladı. Modern ve interaktif tasarım anlayışını ön plana çıkaran etkileyici ürün gamına ek olarak, firma bu yıl bir de özel bir sohbet robotunu duyurdu.

Engadget’ın belirttiğine göre, bu yenilikçi robot hâlihazırda CES Unveiled’de test edilebilir durumda olmasa da, Govee’nin planları arasında robotun kısa süre içerisinde akıllı telefon uygulamaları içine entegre edilmesi yer alıyor. Bu gelişmenin ardından, kullanıcıların doğal dil girdileri kullanarak özelleştirilmiş aydınlatma tasarımları oluşturabilmesi mümkün hâle gelecek. Geliştirilmiş bu sistemin, kullanım kolaylığı ve ChatGPT benzeri interaktif bir deneyim sunması bekleniyor.

Govee’nin konsept videolarında görebileceğiniz üzere, bu teknoloji aydınlatma tasarımlarını direk Govee ışıklarınıza, ister ışık noktaları, ister şeritler olsun, iletebilecek. Firmanın bir konsept videosunda, bir kullanıcının dış mekan ışıkları ve spotları için “Barbie Dreamhouse esinli bir aydınlatma efekti” talep ettiği, ve sistem ışıkların sıcak pembe, toz pembesi ve diğer pembe tonları arasında dalgalanarak değiştiği gösteriliyor.

Govee’nin yenilikçi aydınlatma çözümleri

Govee, kullanıcılarının daha büyük ve göz alıcı akıllı aydınlatma projelerini hayata geçirebilmeleri için, hiçbir sınırı olmayan esnek Neon Rope Light 2 aydınlatma şeritlerini geliştirmiş bulunuyor. Neon Rope Light’ın daha kolay özelleştirilebilir aydınlatma efektleri, firmanın mobil uygulaması üzerinden akıllı telefon kamerası ve şekil tanıma teknolojileri ile desteklenecek. Govee uygulaması yardımıyla Neon Rope Light 2’nin farklı segmentlerine farklı aydınlatma efektleri uygulanabilecek ve dolayısıyla akıllı aydınlatma vizyonunuza daha uygun bir hale getirilmesi hedefleniyor. Neon Rope Light 2’nin 2024 yılının ilk yarısında Matter ile uyumlu olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Son olarak, HDMI 2.1 uyumlu AI Sync Box Kit 2 de kullanıcı geri bildirimlerinin ışığında geliştirildi. Önceki kitin aksine, bu yeni versiyon 8K çözünürlüklere kadar destek sunacak ve 4K video çıkışını 120Hz’de eş zamanlı aydınlatma efektleriyle sunmaya yetkin olacak. Govee’nin yeni CogniGlow AI tanıma teknolojisi, uyumlu oyunlarda otomatik olarak kişiselleştirilmiş aydınlatma efektlerini aktif hâle getirecek. Örneğin, Apex Legends oyununda bir karakter iyileştiğinde mavi renkli bir ‘çiçeklenme’ efekti gösterilecek. Ayrıca, kullanıcılar bu AI efektlerini, istedikleri takdirde daha ince ayarlamak üzere özelleştirebilecekler. Bu yıl içerisinde sync box için bir Matter uyumlu güncelleme de gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER