Teknoloji

Corning sağlam cam tabakanın üstüne baskı tekniği geliştirdi

gorilla glass
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gorilla glass

Corning, sağlamlaştırılmış dokunmatik yüzeylerin kullanımına yönelik yeni bir yöntem duyurdu. Vibrant Gorilla Glass olarak adlandırılan bu yeni yöntem sayesinde üreticiler materyal üstüne yüksek çözünürlüklü görseller basabilecek.

Gorilla Glass Innovations direktörü Scott Forester’ın Engadget’a verdiği demece göre, bu yeni yöntem geleneksel ekran baskı süreçlerinin sağlamadığı kadar geniş aralıkta renk yelpazesini kullanıcılara sunacak.

Camın getirdiği en büyük zorluklardan bir tanesi bileşenlerin atıl durumda olması, ancak baskı malzemesinin cama nasıl yapıştırılacağı da ayrı bir soru işareti. Corning süreç ve teknoloji hakkında fazla detay vermiyor, ancak mürekkepler ve akışkanları anlamak için biraz zaman harcadıklarını ve bunları cama nasıl yapıştıracaklarını öğrendiklerini söylüyor. Ekipman ve mürekkep formülüyle ilgili birçok fikri hakkın söz konusu olduğunun altını çizen Forester, görülenden çok daha farklı bir baskı teknolojisinin kullanıldığına dikkat çekiyor.

Corning iPhone ekranlarına fotoğraf damgalamayı planlamıyor, ancak şirket özellikle ön plakaların yeni geliştirdikleri yöntem için elverişli bir kullanım sunacağını düşünüyor. Örneğin dizüstü bilgisayarların dış kapakları veya akıllı telefonların arka yüzleri Vibrant Gorilla Glass için epey elverişli görünüyor.

Forester cihazlarına renkli logolarını eklemek isteyen şirketlerden fazlasıyla ilgi gördüklerini vurguluyor. Dahası, Corning bu teknolojiyi reklamcılara ve pazarlamacılara sunma fikrine de açık. Ayrıca tüketiciler de üreticilerden yeni bir cihaz satın alırken bu teknolojiyi kullanarak cihazlarını daha fazla özelleştirebilirler. Örneğin cihazın arkasındaki üretici logosunu kaldırıp yerine kendi seçtikleri veya tasarladıkları bir görsel, işaret veya logo yerleştirebilirler.

İLGİLİ HABERLER