Teknoloji

Gorilla Glass 5 telefonları daha sert düşüşlere karşı koruyacak

gorilla glass 5Corning’in popüler koruyucu camı Gorilla Glass’ın dördüncü versiyonunun çıkışının üstünden yaklaşık iki yıl geçti. Günümüzde Gorilla Glass’ın çeşitli modelleriyle korunan toplam cihaz sayısı 4.5 milyarı bulmuş durumda. Telefonunu sert bir zemine düşürdükten sonra zarar görmediğini anlayan pek çok kişinin teşekkürünü hak eden Corning, cihazları bugüne kadarki en sağlam Gorilla Glass versiyonuyla korumaya hazırlanıyor.

Gorilla Glass 5 sonbahardan itibaren piyasaya çıkacak akıllı telefonlarda yerini alacak. Bu camla kaplı olan ekranlar, 1.6 metre mesafeden düşüşleri yüzde 80 oranında hasarsız atlatabilecek.

TechCrunch sitesine konuşan Corning kıdemli başkan yardımcısı Jim Steiner, yaptıkları araştırmayla insanların telefonlarını düşürdükleri ortalama yüksekliğin 1 metrenin biraz üstünde olduğu sonucuna vardıklarını belirtti. Steiner, şirket içi verileri ve testleri doğrultusunda yeni versiyonun Gorilla Glass 4’e kıyasla 1.8 kat daha dayanıklı olduğu belirtildi.

Gorilla Glass 5 çizilmelere dayanıklılık konusunda dördüncü versiyonla benzer performans sergiliyor

Çizilmelere karşı dayanıklılık konusunda ise Gorilla Glass 4 ve Glass 5 yakın bir yerde duruyor. Şirket bu konudaki testi telefonu bir el çantasına koyup çantayı sert yüzeylere çarparak gerçekleştiriyor. Gorilla Glass 5 kullanılan cihazlar yılın üçüncü çeyreğinden itibaren raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER