Teknoloji

GoPro iki mobil düzenleme uygulaması için 105 milyon dolar ödedi

gopro video

Aksiyon kameralarıyla çekilen videoları düzenlemek pek sevilen bir şey değil. Bu da en büyük aksiyon kamerası üreticilerinden GoPro için büyük bir problem anlamına geliyor. Geçtiğimiz ocak ayında pek de parlak olmayan finansal sonuçlar açıklayan GoPro, video düzenlemenin “angarya” gibi görülmesinin de kullanıcıların nezdinde negatif bir algı yarattığına dikkat çekmişti. Şirket, iki mobil düzenleme uygulamasının geliştiricisini satın alarak video düzenleme işini angarya olmaktan çıkarmayı amaçlıyor.

GoPro video düzenleme uygulamaları Replay ve Splice için 105 milyon dolar ödedi. Şirket, yeni uygulamalarla ilgili planlarını henüz açıklamasa da, video düzenleme çalışmalarında aşama kaydetmek için daha fazla geliştiriciye ihtiyacı olduğunu vurgulamayı ihmal etmedi.

GoPro’nun satın aldığı yeni uygulamaları kapatması beklenmiyor. Ancak uygulamaların uzun vadede mevcut yapılarını korumasına pek ihtimal verilmiyor. Önümüzdeki dönemde, Replay ve Splice’ın varlığıyla GoPro’nun resmi uygulaması üzerinde video düzenlemenin biraz daha zahmetsiz bir işleme dönüşmesi öngörülüyor.

Daha öncesinde GoPro ile çekilen videolarda kapsamlı düzenleme işlemleri gerçekleştirmek için üçüncü taraf uygulamalardan yardım almak gerekiyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER