Teknoloji

GoPro büyümesine katkı sağlayacak satın alma tekliflerine açık

goproAksiyon kameraları üreten GoPro, halka arz edildiği günden bu yana mali açıdan sıkıntılar yaşıyor. Şirketin bu dertlerden kurtulmanın çözümünü bir satışta bulduğuna dair haberler ise fazla vakit geçmeden yalanlandı.

CNBC’de yer alan bir haberde, şirketin satış seçeneklerini keşfetmesi için yatırım bankası JPMorgan’a talimat verdiği iddia edilmişti. Bu haberin GoPro’nun drone pazarından çıkacağını açıkladığı gün gelmesi de ayrıca dikkat çekmişti. Şirket, Karma serisi drone’larında beklediğini bulamaması üzerine bu yönde bir karar almıştı.

İddialar üzerine Bloomberg’e konuşan şirketin kurucusu ve CEO’su Nick Woodman, JPMorgan ile birlikte çalıştıklarını, ancak satış seçeneklerinin araştırılması gibi bir talimatlarının bulunmadığını belirtti. Potansiyel bir satışa sıcak bakabileceklerini söyleyen Woodman, aktif biçimde bir alıcı aramadıklarının altını çizdi.

Daha büyük bir organizasyonla işbirliğine giderek şirketi dengeleme ve büyütme fırsatlarını değerlendirebileceklerini belirten Woodman, bu yapıya uygun teklif sunabilecek potansiyel alıcılara kapıyı açmış oldu.

GoPro’nun piyasa değeri 1 milyar doların altında indi

GoPro, 2014’te halka arz edildiğinde şirkete 3 milyar dolar değer biçilmişti. Ancak şirketin amiral gemisi olan kamera pazarında satışların düşmesi ve farklı alanlara yapılan açılımların sonuçsuz kalması, bu değerin erimesine neden olmuştu. Hâli hazırda şirketin piyasa değeri 1 milyar doların altında seyrediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER