Teknoloji

GoPro sanal gerçeklik video uygulamasını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

GoPro için son zamanlar oldukça hareketli geçiyor. Şirket, kısa bir süre önce altı kameralı Omni VR kurulumunu görücüye çıkarmıştı. Apple’ın üst düzey tasarımcılarından birini bünyesine katan GoPro, 100’den fazla şirketle işbirliğine gittiği yeni geliştirici programının duyurusunu gerçekleştirmişti. Şirket, son olarak 360 derecelik/sanal gerçeklik videoları için “GoPro VR” adını taşıyan bir kanal kurduğunu açıkladı. Buna ek olarak, HEROCast adını taşıyan kablosuz yayın aracının LiveVR adını taşıyan özel versiyonunun da duyurusu yapıldı.

Omni kurulumunun tamamı için 5 bin dolar harcamak gerektiğini ortaya çıkaran şirket, özel kamera halkasını ise 1500 dolar karşılığında satacak. Omni VR kamera halkasının ön sipariş süreci de bugün (18 Nisan) itibarıyla başlayacak.

gopro sanal gerceklikGoPro sanal gerçeklik uygulaması GoPro VR, bugün web, iOS ve Android için yayınlanacak. Platformda özel olarak bir araya getirilmiş GoPro VR videoları bulunacak. Şirketin “normal” videoları için de benzer hizmeti sunduğu özel bir kanalı mevcut durumda. İlk olarak bazı sporcu ve sanatçıların videoları platformda gösterilecek. Ancak sonrasında kullanıcılar tarafından kaydedilen sanal gerçeklik videolarına da uygulama üzerinden erişilebilecek.

GoPro, video birleştirme uygulaması Kolor Eyes’ı satın aldığında bir sanal gerçeklik videosu platformuna da sahip olmuştu. Şirketin söz konusu platformu yeniden isimlendirme yoluna gitmesi mantıklı bir tercih gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER