Eğlence

GoPro gelecek planını sanal gerçeklik ve akıllı video yazılımı üzerine kuruyor

gopro sanal gerceklikGoPro için 2016 hiç de kolay bir yıl olmadı. Drone pazarına geç de olsa Karma ile giren şirket, yaşanan problemler nedeniyle cihazı geri çağırmak zorunda kalmıştı. Geri çağırma ve aksiyon kameralarının satışının istenilen seviyede olmaması da şirketin hisselerinin ciddi ölçüde değer kaybetmesine neden olmuştu. Bu sarsıntıyı biraz olsun atlatmış gibi görünen GoPro sanal gerçeklik ve akıllı video yazılımının merkezinde olduğu bir gelecek planı çiziyor.

Şirket yeni stratejisini geçtiğimiz hafta ABD’nin Colorado eyaletinde düzenlediği 2017 GoPro Dağ Oyunları etkinliğinde bir araya geldiği gazeteciler ve marka avukatlarıyla paylaştı. Yenilenmiş bir şirket oldukları imajını çizen GoPro CEO’su Dennis Woodman, en dip noktalara kadar indikten sonra “Biz bu işi kaptık.” diyebilecekleri bir noktaya geldiklerini ifade etti.

Woodman’ın şirket için çizdiği gelecek planında sanal gerçeklik ve sanal gerçekliğin merkezindeki yazılım önemli bir yer tutuyor. GoPro sanal gerçeklik kamerası pazarına girme konusunda LG ve Samsung gibi şirketlerin arkasında kalsa da, yeni kamerası Fusion ve yazılım yoluyla bu farkı kapatmayı amaçlıyor.

Woodman, GoPro’nun akıllı telefonların bir uzantısı haline gelmesini hedeflediklerini belirtti. GoPro CEO’su bu sözleriyle güncellenen Quik mobil uygulamasına yakında eklenecek Quik Hikayeleri özelliğine gönderme yaptı. Güncelleme, Hero 5 ile çekilen videoları otomatik olarak akıllı telefonla eş zamanlama ve düzenleme imkanını da beraberinde getirecek.

Otomatik düzenleme özelliğinden yararlanmak için bir düzenleme tarzı seçmek yeterli oluyor. Düzenleme tarzının seçiminin ardından uygulama geri kalan işlemi kullanıcıyı dahil etmeden halledebiliyor. Ancak daha yetkin kullanıcılar, otomatik hazırlanan videolar üzerinde de düzenleme yapabilecek.

GoPro sanal gerçeklik kamerası Fusion ile mevcut ürün portföyü avantajını büyütmeyi amaçlıyor

Quik’in gelişimi ve sanal gerçeklik kamerası GoPro Fusion’ın 2017’nin sonunda piyasaya çıkmasıyla birlikte GoPro’nun geleceğe dair umutları biraz daha yükselecek gibi görünüyor. Aksiyon kamerası portföyü son derece geniş ve gelişmiş olan şirketin elinde GoPro Grip ve Karma gibi ürünler de bulunuyor. Fusion’ın da bu gruba katılması ve yenilenen Quik’in yayınlanmasıyla birlikte GoPro’nun gelecek rotası hakkında daha net ifadeler kullanmak mümkün hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER