Eğlence

GoPro iki mobil uygulamasını Quik çatısı altında birleştirdi

gopro quik

GoPro, 2019’dan bu yana iki mobil uygulamasını tek bir uygulamada buluşturmak için çalışıyordu. Bu proje sonunda tamamlandı. Şirket, GoPro ve Quik uygulamalarını tek bir çatı altında buluşturdu. GoPro’nun iki mobil uygulaması artık yola Quik adıyla devam edecek.

Quik’i kullanabilmek için herhangi bir GoPro cihazına sahip olmak gerekmiyor. Uygulamanın odak noktasında medya kütüphanelerinin yönetilmesi ve favori anıların yeniden keşfedilebilmesi bulunuyor.

Pek çok fotoğraf kütüphanesi yönetme uygulaması, yapay zekâdan yararlanarak kütüphaneleri düzenliyor ve buradaki anılarla özel klipler oluşturuyor. GoPro’nun yaklaşımı ise biraz daha eski usül görünüyor. Kullanıcılar fotoğraf ve videolarını iOS ya da Android’deki paylaşım sayfası üzerinden Quik’e gönderiyor. Uygulama yüklendikten sonra kullanıcılardan favori fotoğraf ve videolarını düzenli olarak Quik’e aktarmaları bekleniyor. Kullanıcılar burada düzenledikleri içerikleri, kütüphanedeki orijinal fotoğraf veya videonun üzerine kaydedebilecek.

Kullanıcıların Quik’e aktardıkları fotoğraf ve videolar, Mural olarak adlandırılan bölümde gösteriliyor. Buraya daha fazla fotoğraf ve video eklendikçe bunlar etkinliklere göre organize ediliyor ve özel videolar oluşturuluyor. GoPro, bu özelliğin yüklenen fotoğraf ve videolar arttıkça iyileşeceğini belirtiyor. Uygulamada kullanıcılara oluşturulan videonun üzerinde düzenleme yapma imkanı veren araçlar da bulunuyor.

GoPro Quik uygulamasından para kazanmayı da amaçlıyor. Kullanıcılara aylık 2 dolar veya yıllık 10 dolar karşılığında uygulamaya abone olma imkanı veriliyor. Bu sayede kullanıcılar uygulamanın tüm özelliklerinden yararlanabilecek. Quik hem iOS hem de Android’de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER